facebook-pixel

Pool Nieuwe inhoud

Keer gespeeld: 569.142
Gespeeld vandaag: 722
Laatste uur: 42
Pas de kracht en hoek van je schot aan en stuur de ballen in de gaten - zo simpel is pool. Onze versie bij Komogvind is gebaseerd op de populaire 8-ball poolvariant. Speel verschillende locaties en wachtrijen vrij en geniet van wedstrijden op basis van rating of leuke wedstrijden tegen vrienden.

Toernooien

 • Pool

  Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Pool
  #1596169
 • Uitdagingen

  Romantic Claudine
  King Carrom
  8 Ball
  New Year 2024

  Medailles

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Cutthroat
  Cutthroat
  Shark
  Shark

  Laatste nieuws

  Nieuwe zomerlocatie, zomeraanbieding en gloednieuwe Pool Pass in Pool! image
  Nieuwe zomerlocatie, zomeraanbieding en gloednieuwe Pool Pass in Pool!
  1 Jun, 2024
  De zomer staat eindelijk voor de deur, dus het is tijd om je slippers aan te doen en zonnebrandcrème te smeren en met ons op vakantie te gaan in de gloednieuwe (tijdelijke) zomerlocatie in Pool! Door strandballen te...
  Meer lezen
  Nieuwe Pool Pass in Pool! image
  Nieuwe Pool Pass in Pool!
  1 Mei, 2024
  Vanaf vandaag heb je weer de mogelijkheid om je een weg te banen door een gloednieuwe Pool Pass in Pool. Deze keer kun je de twee nieuwe keuen "Bloemen" en "Moederdag 2024" krijgen, die respectievelijk beschikbaar zijn in de...
  Meer lezen
  Nieuwe Pool Pass in Pool! image
  Nieuwe Pool Pass in Pool!
  1 Maa, 2024
  Vanaf vandaag heb je weer de mogelijkheid om je een weg te banen door een gloednieuwe Pool Pass in Pool. Deze keer kunt je de twee nieuwe keuen "Saffier" en "St. Patricks 2024" krijgen, die respectievelijk beschikbaar zijn in de...
  Meer lezen

  Hoe speel ik pool?

  Pool is onzegloednieuwe en unieke versie van 8 Ball Pool - een spel met 15 ballen en een witte keubal, die wordt gebruikt om de andere ballen in de pockets te schieten. Het doel is om al je ballen in de zogenaamde "pockets" aan de rand van de pooltafel te schieten, gevolgd door de zwarte bal die er aan het einde in wordt geschoten. De speler die dit als eerste doet, wint het spel!

  Pool spelregels en spelverloop

  Het spel begint met het opgooien van een munt waarbij de speler wordt gekozen die als eerste schiet.


  De startspeler mag dan het spel beginnen door de witte bal achter of op de witte lijn te plaatsen (hij kan er ook voor kiezen om deze daar te laten) en deze dan met zijn keu naar de driehoekige stapel genummerde, gekleurde ballen te schieten. Dit openingsschot wordt een 'break' genoemd.


  Als de startspeler het geluk of de vaardigheid heeft om een of meer ballen in een pocket te schieten tijdens de break, is hier al bepaald naar welk type bal hij moet mikken tijdens het spel. Het is de eerste bal die je schiet die je toegewezen krijgt en het is de taak van de speler om in de pockets te schieten om het spel te winnen.


  De twee soorten ballen worden "hele" en "halve" ballen genoemd. De 'hele' ballen zijn die met één effen kleur en de nummers 1-7 en de 'halve' ballen zijn die met een witte streep in het midden en de nummers 9-15.


  Als een bal niet in de pocket is tijdens de pauze, is de tafel 'open'. Op een open tafel mogen spelers eerst op elk type bal schieten om een bal te krijgen en zo dat type toegekend te krijgen. Je mag echter NIET eerst op de zwarte 8-ball schieten, want dat zal resulteren in een fout. De tafel is open totdat de balsoorten zijn toegewezen. Daarna moet je altijd eerst je eigen balsoort raken, anders word je gestraft.


  Elke keer als je een van je eigen ballen erin schiet, mag je opnieuw schieten. Als je je eigen bal raakt zonder hem in een pocket te schieten, gaat de beurt naar de andere speler. Als je een echte fout maakt, gaat de beurt naar de andere speler, ongeacht of je een van je eigen ballen in pocket hebt of niet. Als je een fout maakt, heeft je tegenstander de mogelijkheid om de witte cue ball ergens op tafel te plaatsen, wat je een groot voordeel kan geven, dus het is een goed idee om fouten te vermijden.


  Fouten waardoor jij je beurt verliest en je tegenstander een voordeel heeft:

  • Je slaat eerst de zwarte bal
  • Je slaat eerst de bal van de andere speler
  • Je slaat geen andere ballen
  • Je schiet de witte bal in
  • Je schiet de bal van je tegenstander in

  De fouten gelden ook als je een van je eigen ballen in schiet.

  Jeverliesthet spel,

  • als je de zwarte bal in schiet voordat je al je eigen ballen hebt ingeschoten.
  • als je de witte bal erin schiet, nadat je de zwarte bal erin hebt geschoten en uiteindelijk na je eigen ballen om het spel te beëindigen.
  • als je aan het einde van het spel de bal van de andere speler erin schiet met de zwarte bal nadat je je eigen ballen erin hebt geschoten.

  Je winthet spel,

  • als je al je eigen ballen erin schiet en dan de zwarte bal erin schiet aan het einde (zonder ook de witte bal erin te schieten).
  • als de tegenstander de zwarte bal erin schiet voordat hij al zijn ballen erin heeft geschoten.
  • als de tegenstander de witte bal erin schiet aan het einde na de zwarte bal.

  Besturingsmodi

  Er zijn twee verschillende besturingsmodi, PC of touch, in Pool. Je kunt tijdens het spel schakelen tussen de verschillende besturingsmodi in het instellingenmenu.

  In de PC-besturingsmodus richt je met de keu door de muis te bewegen. Als je klaar bent om te schieten, houd je de linkermuisknop ingedrukt en trek je de keu naar achteren. De kracht van het schot hangt af van hoe ver de keu wordt teruggetrokken. Als je denkt dat de keu ver genoeg is teruggetrokken, laat je de linkermuisknop los en schiet de keu naar de bal.

  In de touch control modus richt je door een vinger op het scherm te houden en de keu te verslepen. Je schiet door de cue-bal in het vak naar links naar beneden te slepen. Net als bij pc-besturing hangt de kracht van het schot af van hoe ver de keu naar achteren wordt getrokken. Als de biljartstok ver genoeg naar beneden is getrokken, laat je hem los en schiet de biljartstok de bal.

  Speltypen

  Er zijn op dit moment drie speltypen in het spel:

  • City Challenge
  • Vriendschappelijke wedstrijd
  • Training

  City Challenge

  In City Challenge kun je tegen willekeurige tegenstanders in verschillende steden spelen om prijzen te winnen en je rating te verhogen. Je wordt zo goed mogelijk gematcht met online spelers die dezelfde rating hebben als jij.


  De steden variëren in het uiterlijk van de tafels, de prijzen en het entreegeld dat in fiches wordt betaald. Als je een spel wint, is de prijs in de meeste gevallen het dubbele van het aantal chips dat je aan inschrijfgeld hebt betaald. Je wint ook zilveren sterren voor de zwembadpas, willekeurig krijt voor je wachtrijen en klavertjes vier waarmee je meerdere steden kunt vrijspelen, maar die je ook moet verzamelen om een speciale wachtrij voor een stad vrij te spelen, die je alleen kunt krijgen door meerdere keren in dezelfde stad te winnen.


  VIP-steden zijn alleen beschikbaar voor VIP's en hebben over het algemeen iets grotere prijzen in vergelijking met het entreegeld. entreegeld. Zodra je de stedenrij in een VIP-stad hebt vrijgespeeld, heb je deze voor altijd, zelfs als je geen VIP meer bent. De stad zal echter niet beschikbaar zijn als speellocatie.


  Vriendschappelijke wedstrijden
  In vriendschappelijke wedstrijden speel je tegen vrienden die je hebt uitgenodigd voor een wedstrijd. Als je vrienden online zijn, krijg je direct bericht over de uitdaging en kunnen ze ervoor kiezen om de uitdaging te accepteren in het spelmenu. Als ze offline zijn, ontvangen ze een melding over de uitdaging zodat ze online kunnen komen en een wedstrijd met je kunnen spelen. In vriendschappelijke wedstrijden wordt niet om rating gespeeld.

  Training
  In training speel je tegen de computer en verlies je geen rating of tokens als je verliest. Hier kun je je schoten oefenen en nieuwe keuen uitproberen.

  Soorten prijzen

  Het spel bevat een aantal verschillende prijzen die je kunt winnen door wedstrijden te winnen, dagelijkse taken te voltooien of door ze te kopen en vrij te spelen in de winkel en de zwembadpas.

  De volgende prijssoorten zijn beschikbaar in het spel:

  • Klavertjes vier
  • Chips
  • Gouden ballen
  • Zilveren sterren
  • Koeien
  • Krijt

  Klavertjes vier

  Klavertjes vier kun je verdienen door spellen te winnen in City Challenge. Je kunt ze echter weer verliezen door wedstrijden te verliezen. Hoeveel klavertjes vier je kunt verdienen en hoeveel je er kunt verliezen, kan per stad verschillen. Je gebruikt ze om nieuwe steden en speciale wachtrijen vrij te spelen die bij elke stad horen. Als je het maximale aantal klavertjes vier voor een stad hebt bereikt, kun je niet meer verdienen totdat je een nieuwe stad hebt vrijgespeeld.

  Chips en gouden ballen

  Chips en gouden ballen zijn onze twee belangrijkste valuta in het spel. Chips kun je verdienen door spellen te winnen en dagelijkse opdrachten uit te voeren. Daarnaast krijg je een gratis aantal chips per dag in de winkel. Je kunt chips gebruiken om koeien te kopen en te upgraden en om entreegeld te betalen in de verschillende steden.Gouden ballen kunnen alleen worden gekocht in de winkel of worden verdiend via de zwembadpas. Ze kunnen worden ingewisseld voor fiches of worden gebruikt om exclusieve koeien te kopen, nieuwe dagelijkse taken te krijgen of verder te komen in de zwembadpas.


  Zilveren sterren
  Zilveren sterren kun je verdienen door wedstrijden te winnen en dagelijkse taken uit te voeren. Ze moeten worden verzameld om de prijzen in de poolpas vrij te spelen.

  Keuen en krijt

  Keuen kunnen op drie verschillende manieren in het spel worden verkregen: door klavertjes vier te verdienen en ze vrij te spelen in de locaties, door ze te verdienen via de poolpas en door ze direct in de winkel te kopen.


  Er zijn vier verschillende soorten zeldzaamheidsniveaus voor keu's, die zowel aan hun uiterlijk als aan hun statistieken te zien zijn. De zeldzaamheidsniveaus heten: Basis, Zeldzaam, Episch en Legendarisch.


  Daarnaast hebben koeien drie verschillende stats:

  • Kracht - hoe hard je kunt schieten
  • Richten - hoe lang je zichtlijn is
  • Tijd - hoeveel tijd je hebt voor je beurt

  De begin- en maximumwaarden voor de stats van de keu's variëren afhankelijk van de keu en het zeldzaamheidsniveau. Een legendarische keu zal bijvoorbeeld altijd betere begin- en maximumwaarden hebben dan een basis- of zeldzame keu, maar hij zal ook duurder zijn en moeilijker te upgraden naar zijn maximumwaarde.


  keuen kunnen worden geüpgraded door chips en krijt te gebruiken. Krijt kan worden verzameld op de verschillende locaties en via de zwembadpas en heeft, net als de keuen, verschillende zeldzaamheidsniveaus. Om een basiskeu op te waarderen heb je dus basiskrijt nodig, om een zeldzame keu op te waarderen heb je zeldzaam krijt nodig, enz. De hoeveelheid krijt die je nodig hebt per niveau dat je upgradet, hangt af van het zeldzaamheidsniveau van de keu.

  Dagelijkse taken en zwembadpas

  Je hebt de mogelijkheid om dagelijkse taken te voltooien om fiches en zilveren sterren te verdienen. De dagelijkse taken variëren in moeilijkheidsgraad en dus ook in prijsgrootte. Je hebt drie taken vanaf het begin en hebt de optie om 6 taken tegelijk te doen. Je kunt nieuwe taken kopen met gouden ballen als je er meer wilt oplossen.


  De zilveren sterren die je verzamelt worden gebruikt in de Zwembadpas, die een aantal prijzen bevat die je kunt vrijspelen. Er zijn gratis prijzen, maar als je toegang wilt tot nog betere prijzen, kun je superprijzen kopen. Je moet nog steeds zilveren sterren verdienen om ze vrij te spelen, maar je krijgt veel meer en betere prijzen.


  Merk op dat je de superprijzen in de Zwembadpas elke maand moet kopen als je de beste prijzen wilt. Als er een nieuwe maand begint, worden de zilveren sterren gereset en worden er nieuwe prijzen aan de zwembadpas toegevoegd, dus vergeet niet om alle prijzen te pakken voordat ze worden gereset!

  Lucky and Golden Shot Mini-game

  In dit minispel is het de bedoeling om de gouden bal op het doel te schieten, dat willekeurig op de pooltafel is geplaatst. Afhankelijk van waar je de bal raakt, dus op welke ring op het doel de bal terechtkomt, word je beloond met verschillende prijzen.

  Net als bij gewoon poolen kun je alleen met je keu op de witte bal schieten, waarmee je tegen de gouden bal botst en deze plaatst. Dit spel is een spel van vaardigheid en geluk, omdat je de juiste kracht en richting moet gebruiken bij je schoten en omdat het doel en de positie van de omringende ballen dagelijks veranderen en de moeilijkheidsgraad varieert.

  Er zijn twee soorten minigames, Lucky Shot en Golden Shot, en ze hebben twee verschillende prijzenpotten. Elke prijs op het doel kan maar één keer per doel worden gewonnen. Voor het Lucky Shot-spel betekent dit dat je tot de volgende dag moet wachten om een nieuw doelwit te krijgen. Voor het Golden Shot-spel betekent dit dat er een gloednieuw doel met nieuwe prijzen verschijnt nadat je er een hebt voltooid door alle ringen te raken.

  Om het Lucky Shot mini-spel te spelen, heb je standaard tickets nodig, die je dagelijks gratis krijgt in de Shop. Je kunt ze ook kopen voor fiches na elk schot als ze op zijn. Golden Shot-tickets kun je voor geld kopen, zowel direct in het minispel als als onderdeel van een groter pakket in de Shop.

  Rating

  Als je een wedstrijd wint, krijg je een rating die gebaseerd is op het verschil tussen je eigen rating en die van je tegenstanders. Als je een tegenstander met een hoge rating verslaat, krijg je meer dan wanneer je een tegenstander met een lage rating verslaat. Je tegenstanders verliezen de corresponderende rating en omgekeerd als jij verliest. Het spel zal zoveel mogelijk proberen om je aan tegenstanders met dezelfde rating te koppelen.

  Je kunt niet lang op een hoge rating blijven zitten. Als je 14 dagen niet hebt gespeeld, zal je rating automatisch beginnen te dalen.

  Tokens

  Je krijgt tokens voor het spelen van games en vooral voor het winnen van wedstrijden. Je krijgt er 5.000 voor het winnen van een ratingwedstrijd. In vriendschappelijke wedstrijden krijg je 4000 voor winst. In oefenwedstrijden krijg je 3000 voor winst.

  Filmpje van het spel

  Beoordelingen

  65
  4.5
  Wat vindt u?
  • Helemaal té gek spel.

   Helemaal té gek spel. En, denk ik, ook een goudmijntje voor Playtopia, want ik zie iedereen van alles kopen. Aub nog wat meer keus in de emoticons, zoals boos, teleurgesteld of blij (niet het lachende kopje).
   Zonnetje60

  • woorden

   geweldig spel.ben er totaal verslaafd aan.leuke emoticons.zou nog leuker zijn als er ook woorden waren.b.v cool. nice chot.wow.great.chatten gaat niet mischien een optie?groetjes johan(yustme)