facebook-pixel
86

Pool

Spelen

Pas de juiste kracht toe, bepaal de juiste hoek van de keu en schiet de ballen in de gaten - zo makkelijk is poolen! Het spel is Playtopia's eigen versie van de populaire 8-ball pool variant. Je kunt in verschillende steden spelen en vele, prachtige keuen vrijspelen. Speel voor rating of daag je vrienden uit voor een vriendschappelijk potje.

Laatste nieuws

Nieuwe Pool Pass in Pool!
1 Maa, 2024
Vanaf vandaag heb je weer de mogelijkheid om je een weg te banen door een gloednieuwe Pool Pass in Pool. Deze keer kunt je de twee nieuwe keuen "Saffier" en "St. Patricks 2024" krijgen, die respectievelijk beschikbaar zijn in de Gratis- en Super Pool-passen. Veel plezier met...


Meer lezen

Toernooien

 • Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Pool
  #1503872
 • Uitdagingen

  8 Ball
  8 Ball
  New year 2024
  New Year 2024

  Medailles

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Cutthroat
  Cutthroat
  Shark
  Shark

  Hulp

  Pool is Playtopia's gloednieuwe en eigen versie van 8 Ball Pool - een spel met 15 gekleurde ballen en éénn witte bal waarmee je de andere ballen in de gaten schiet. Het doel is om alle gekleurde ballen in de zogenaamde "pockets" aan de randen van de pooltafel te krijgen, gevolgd door de zwarte bal, die als laatste wordt gepot. De speler die dit als eerste doet, wint het spel!

  Poolregels en spelverloop

  Het spel begint met het opgooien van een munt, waarbij wordt gekozen wie het spel mag beginnen.

  De startspeler mag dan het spel beginnen door de witte bal achter, of op de witte lijn te plaatsen (hij mag hem ook laten liggen) en hem dan met zijn keu in de richting van de driehoek met genummerde gekleurde ballen te schieten. Dit startschot wordt een "break" genoemd.

  Als de startspeler het geluk of de vaardigheid heeft om tijdens de break één of meer ballen te potten, bepaalt dit nu het soort bal waar hij tijdens het spel op moet mikken. De eerste bal die wordt gepot, bepaalt het type bal dat de speler krijgt toegewezen en in de pockets moet schieten om het spel te winnen.

  De twee types worden ookwel de "hele" en "halve" ballen genoemd. De "hele" ballen hebben één kleur en dragen de nummers 1 tot 7, de "halve" ballen hebben een gekleurde streep in het midden en dragen de nummers 9 tot 15.

  Wanneer je de break maakt, moeten er ten minste 4 ballen een zijkant van de pooltafel raken óf een bal moet in een pocket terechtkomen, anders is er een fout. Als geen van de ballen gepot is tijdens de break is de tafel 'open'. Aan een open tafel mogen de spelers op elk type bal schieten om deze te potten en dus met dat type bal te spelen. Ze mogen echter NIET op de zwarte 8-bal schieten, want dat levert een fout op. De tafel is open totdat de balsoorten zijn toegewezen. Daarna moeten de spelers altijd eerst hun eigen balsoort raken, anders telt het als een fout.

  Telkens als je een van je eigen ballen pot, mag je opnieuw schieten. Als je je eigen bal raakt zonder hem in een pocket te schieten, is de andere speler aan de beurt. Als je een fout maakt, gaat de beurt naar de andere speler, ongeacht of je een van je eigen ballen hebt gepot of niet. Als je een fout maakt, kan je tegenstander de witte bal vrij op tafel leggen, wat een groot voordeel kan opleveren.

  Fouten waardoor je de beurt verliest en je tegenstander een voordeel krijgt:

  • Je raakt de zwarte bal als eerste
  • Je raakt de bal van de tegenstander als eerste
  • Je raakt geen andere ballen
  • Je pot de witte bal
  • Je pot een bal van je tegenstander

  De fouten gelden ook als je een van je eigen ballen pot.

  Je verliest het spel,

  • als je de zwarte bal pot voordat je al je eigen ballen hebt gepot.
  • als je aan het eind van het spel de witte bal na de zwarte bal hebt gepot.

  Je wint het spel,

  • als je al je eigen ballen hebt gepot en vervolgens de zwarte bal pot (zonder ook de witte bal te hebben gepot).
  • als je tegenstander de zwarte bal heeft gepot voordat hij al zijn ballen heeft gepot.
  • als de tegenstander aan het einde van het spel de witte bal na de zwarte bal put.

  Controls/bediening

  Er zijn twee verschillende soorten bedieningstypen in Pool: PC en touch. De soorten bedieningen kunnen tijdens het spel worden gewijzigd in het instellingenmenu. Voor PC-bediening richt je de keu door de muis rond te bewegen en de richtlijn zal de muis volgen. Wanneer je klaar bent om te schieten, klik je op de linkermuisknop en houd je deze ingedrukt om de keu terug te slepen. De kracht van het schot hangt af van hoe ver de keu naar achteren wordt gesleept. Als de keu voldoende naar achteren is gesleept schiet je door de linkermuisknop los te laten. Voor touch-bediening richt je de keu door op het scherm klikken en vast te houden. Dan kun je de keu rondslepen. Je schiet dan door de keu in het vak links beneden te slepen en vervolgens los te laten. Net als bij PC-besturing hangt de kracht van het schot af van hoe ver je de keu naar beneden sleept.

  Spelvormen

  Er zijn momenteel drie spelvormen in het spel:

  • City Challenge
  • Vriendschappelijk spel
  • Training

  City Challenge

  In City Challenge kun je tegen willekeurige tegenstanders in verschillende steden spelen om prijzen te winnen en je rating te verbeteren. Je wordt zo goed mogelijk gekoppeld aan online spelers die dezelfde rating hebben als jij.

  De steden verschillen van elkaar in het uiterlijk van de tafels, de te winnen prijzen en het inschrijfgeld, dat in chips wordt betaald. Als je een spel wint, is de prijs in de meeste gevallen twee keer zo hoog als het aantal chips dat je als inschrijfgeld hebt betaald. Hier win je ook zilveren sterren voor de poolpas, willekeurige krijt voor je keuen en klavertjes die je kunt gebruiken om nog meer steden te ontgrendelen. De klavertjes kun je ook verzamelen om een speciale stadskeu te ontgrendelen die je alleen kunt krijgen door meerdere keren in dezelfde stad te winnen.

  VIP-steden zijn alleen toegankelijk voor VIP's en hebben meestal iets hogere prijzen in vergelijking met het inschrijfgeld. Als je eenmaal de stadskeu in een VIP-stad hebt ontgrendeld, heb je die voor altijd, zelfs als je geen VIP lid meer bent. De stad is dan echter niet meer beschikbaar als speellocatie.

  Vriendschappelijke spellen
  In vriendschappelijke spellen speel je tegen vrienden die je uitnodigen voor een wedstrijd. Als je vrienden online zijn, krijgen ze direct bericht over de uitdaging en kunnen ze die in het spelmenu accepteren. Als ze offline zijn, krijgen ze een melding van de uitdaging zodat ze online kunnen komen en een spel met je te kunnen spelen. In vriendschappelijke spellen speel je niet om rating.

  Training
  In training speel je tegen de computer en speel je niet om rating of chips. Hier kun je je schoten oefenen en nieuwe keuen uitproberen.

  Soorten prijzen

  Het spel bevat een aantal verschillende prijzen die kunnen worden gewonnen door wedstrijden te winnen, dagelijkse taken te voltooien of door prijzen te kopen en te ontgrendelen in de winkel en de Pool Pass.

  De volgende soorten prijzen zijn te vinden in het spel:

  • Klavertjes
  • Chips
  • Gouden ballen
  • Zilveren sterren
  • Keuen
  • Krijt

  Klavertjes

  Klavertjes kun je winnen door spellen te winnen in de City Challenge. Maar je kunt ze ook weer kwijtraken als je spellen verliest. Het aantal klavertjes dat je kunt winnen en verliezen verschilt per stad. Je gebruikt de klavertjes om nieuwe steden en speciale keuen die bij elke stad horen te ontgrendelen. Zodra je het maximale aantal klavertjes voor een stad hebt bereikt, kun je geen nieuwe meer verdienen totdat je een nieuwe stad hebt ontgrendeld.

  Chips en gouden ballen
  Chips en gouden ballen zijn onze belangrijkste valuta in het spel. Je kunt chips verdienen door spellen te winnen en dagelijkse taken uit te voeren, en je kunt ook elke dag een bepaald aantal chips gratis krijgen in de winkel. Met chips kun je keuen kopen en upgraden en inschrijfgeld betalen in de verschillende steden. Gouden ballen kun je alleen in de winkel kopen of verkrijgen via de Pool Pass. Ze kunnen worden ingewisseld voor chips of direct worden gebruikt om exclusieve keuen te kopen, nieuwe dagelijkse taken te krijgen of vooruit te komen in de Pool Pass.

  Zilveren sterren
  Zilveren sterren kunnen worden verdiend door wedstrijden te winnen en dagelijkse taken te voltooien. Ze moeten worden verzameld om prijzen te ontgrendelen in de Pool Pass.

  Keuen en Krijt

  De keuen kunnen op drie verschillende manieren in het spel worden verkregen: door klavertjes te verdienen om ze te ontgrendelen in de steden, door ze te verdienen via de Pool Pass en door ze direct in de winkel te kopen.

  Er zijn vier verschillende zeldzaamheidslevels voor de keuen, die worden weerspiegeld in zowel hun uiterlijk als hun statistieken. De zeldzaamheidlevels heten: Basis, Zeldzaam, Episch en Legendarisch.

  Daarnaast hebben de keuen drie verschillende stats:

  • Kracht- hoe hard je kunt schieten
  • Richten - hoe lang de richt-lijn is
  • Tijd - hoeveel tijd je hebt voor je schot

  De begin- en maximumwaarden van de keuen variëren afhankelijk van de keu en het zeldzaamheidslevel. Een legendarische keu heeft bijvoorbeeld altijd betere begin- en maximumwaarden dan een basis- of zeldzame keu, maar hij is ook duurder en moeilijker te upgraden tot zijn maximumwaarde.

  De keuen kunnen worden geüpgrade met chips en krijt. Krijt kunnen worden verzameld in de verschillende steden en via de Pool Pass en ze hebben, net als de keuen, verschillende niveaus van zeldzaamheid. Dus om een basiskeu te upgraden heb je basis-krijt nodig, om een zeldzame keu te upgraden heb je zeldzame krijt nodig, enz. Afhankelijk van de zeldzaamheid van de keu, heb je verschillende aantallen krijt nodig per level dat je upgrade.

  Dagelijkse taken en Pool Pass

  Je hebt de mogelijkheid om dagelijkse taken te voltooien om chips en zilveren sterren te verdienen. De dagelijkse taken verschillen in moeilijkheidsgraad en dus ook in de hoeveelheid prijzen. Je hebt vanaf het begin drie taken en kunt maximaal 6 taken tegelijk doen. Als je meer taken wilt oplossen, kun je nieuwe taken kopen met de gouden ballen.

  De zilveren sterren die je verzamelt worden gebruikt voor de Pool Pass, die een aantal prijzen bevat die je kunt ontgrendelen. Er zijn gratis prijzen, maar als je toegang wilt tot nog betere prijzen, kun je superprijzen kopen. Je moet nog steeds zilveren sterren verzamelen om ze te ontgrendelen, maar je krijgt veel meer, en ook betere, prijzen.

  Let er wel op dat de superprijzen in de Pool Pass elke maand opnieuw moeten worden gekocht als je de beste prijzen wilt. Wanneer een nieuwe maand begint, worden de zilveren sterren gereset en worden er nieuwe prijzen aan de Pool Pass toegevoegd. Vergeet dus niet alle prijzen te claimen voordat ze worden gereset!

  Rating

  Als je een wedstrijd wint, krijg je een rating toegewezen op basis van hoe groot het verschil is tussen je eigen rating en die van je tegenstander. Als je een tegenstander met een hoge rating verslaat, krijg je meer dan wanneer je een tegenstander met een lage rating verslaat. Je tegenstanders verliezen een soortgelijke rating en omgekeerd als jij de verliezer bent. Het spel probeert je zoveel mogelijk te koppelen aan tegenstanders met een vergelijkbare rating.

  Je kunt niet lang op een hoge rating blijven zitten. Als je 14 dagen niet hebt gespeeld, daalt je rating automatisch.

  Tokens

  Je krijgt tokens voor het spelen en vooral voor het winnen van spellen. Je krijgt er 5000 voor het winnen van een wedstrijd. In vriendschappelijke wedstrijden krijg je 4000 tokens voor het winnen. In oefenwedstrijden krijg je er 3000 voor het wi.

  Filmpje van het spel

  Vergelijkbare spellen

  Beoordelingen

  empty stars
  filled stars
  Toevoegen
  • Helemaal té gek spel.

   Helemaal té gek spel. En, denk ik, ook een goudmijntje voor Playtopia, want ik zie iedereen van alles kopen. Aub nog wat meer keus in de emoticons, zoals boos, teleurgesteld of blij (niet het lachende kopje).
   Zonnetje60

  • woorden

   geweldig spel.ben er totaal verslaafd aan.leuke emoticons.zou nog leuker zijn als er ook woorden waren.b.v cool. nice chot.wow.great.chatten gaat niet mischien een optie?groetjes johan(yustme)