facebook-pixel

Picture Logic Color VIP

Keer gespeeld:
7.998.979
Gespeeld vandaag:
1.489
Laatste uur:
113
De wereld is in kleur! Picture Logic Color is breinbrekende cijferpuzzels gecombineerd met spannende kleurenfoto's. Er zijn honderden cursussen en je kunt zelfs je eigen cursus maken. Er zijn honderden cursussen en je kunt zelfs je eigen cursus maken.
Onthoud: Elke woensdag komen er nieuwe boeken met puzzels uit.

Uitdagingen

Flottelotte2
Sweet Sensation
Endings and Beginnings
Beginning of Fall
Afrodite
Daffodil
Cold Season
Missing You
Figure It Out
Winter Games
Autumn Delight
Summer Vibes
Summer Holiday
May with the Wind
Goodbye April
Frozen Lake
New Year's Resolution
Patterns
For the holidays
Winter Colors
Figuring it Out
Colors of the World
Creative Corner
Logic Thinking
PLC Forever
Picture It
Gaining Logic
Focus on the Colour
Pocket Money
United Color
Logic X
Logically Rich
Money in the Pocket
Hand in Hand
Winning Picture
Normal Life
Amicable Pictures
Multiple Colours
Rational Colours
21 Friends
Logical Levels
A True Challenge
Money in the Pocket
Friends in Need
Colourful Winter
Logic Friends
Pictures in Autumn
Spring in PLC
Logic Expert
Hard Pictures
Normal Picture
Winter Pictures 2015
Expert 5 Picture
Tokens & Colors
Random Pictures
2015 Pictures
Pictures in Colors
Logic & Hard
Picure Books

Medailles

Basic
Basic
Expert
Expert
Color Scientist
Color Scientist
Color Genius
Color Genius
Sapphire
Sapphire
Emerald
Emerald
Ruby
Ruby
Diamond
Diamond

Laatste nieuws

Beroemdheden image
Beroemdheden
17 Jul, 2024
Bedankt voor alle prachtige foto's! Bekijk ze in het boek van de week. Volgende thema: Deze week is het thema "Het gangster leven"! Maak een mooi plaatje voor ons en misschien komt uw creatie wel terecht in het boek van de week!...
Meer lezen
Zeedieren image
Zeedieren
10 Jul, 2024
Bedankt voor alle prachtige foto's! Bekijk ze in het boek van de week. Volgende thema: Deze week is het thema "Beroemdheden"! Maak een mooi plaatje voor ons en misschien komt uw creatie wel terecht in het boek van de week! Als u...
Meer lezen
Tour de France image
Tour de France
3 Jul, 2024
Bedankt voor alle prachtige foto's! Bekijk ze in het boek van de week. Volgende thema: Deze week is het thema "Zeedieren"! Maak een mooi plaatje voor ons en misschien komt uw creatie wel terecht in het boek van de week! Als u...
Meer lezen

Beeld Logica Kleur

Picture Logic - een kleurrijke Sudoku-achtige puzzel

Een kleurrijk vervolg op het populaire puzzelspel Picture Logic en geeft je een goede hersengymnastiek. Er zijn nu kleuren, meer lagen en alles is nog mooier.

Regels
Het speelveld
Hints
Vinkjes
Kleur veranderen
Moeilijkheidsgraden
Klik met de rechtermuisknop
Hot or Not
Course Builder Guide

Regels


Picture Logic Color is makkelijk te leren, maar moeilijk te vermijden.

In het spel gaat het erom kleurstenen op de juiste plek op het speelveld te leggen om een mooi plaatje voor je verzameling te maken. Om je te helpen zijn er hints in de vorm van getallen op het bord die je alles vertellen wat je moet weten - maar je moet misschien wel veel nadenken. Denk eraan dat raden nooit nodig is in een Picture Logic Color level.

Lees de regels als je ergens niet zeker van bent, leer hoe je het spel moet spelen en word een meester.

Testlevels

Als je de testlevels van het spel nog niet hebt gespeeld, kun je ze openen door op de knop "?" te drukken op de voorpagina van het spel.


Spelinterface


Overzicht van de spelinterface

 • 1. Actieve hints: Actieve hints(actieve hints zijn wit, grijze hints zijn gevonden)
 • 2: Schakelknop(schakelt tussen het plaatsen van tegels en vinkjes, als alternatief kun je linker- en rechtermuisklikken gebruiken)
 • 3: Kleurenkiezer(kies welke kleur/laag je wilt bewerken)
 • 4. Checkmarks (alle rijen/lagen worden getoond) Vinkjes(alle rijen en kolommen met een grijs nummer kun je aanvinken)
 • 5: Geplaatste tegels(in dit geval zijn het zwarte en blauwe van andere kleurlagen)
Hints


De hints die je links van het speelveld ziet, vertellen je waar je de kleurentegels moet plaatsen. De volgorde van de getallen in elke rij/kolom vertelt je de volgorde van de tegels op het bord. Het is een slimme strategie om te beginnen met de rijen met grote getallen en deze als eerste in te vullen.


Checkboxes


Je controleert de vakjes door met de rechtermuisknop te klikken of door de vink-/checkknop te gebruiken.

Het controleren van de vakjes waarvan je weet dat ze leeg zijn, is het allerbeste hulpmiddel om het spel gemakkelijker voor jezelf te maken. Elke keer dat je een laag controleert, maak je alle andere rijen en kolommen op die laag makkelijker, omdat je niet meer hoeft na te denken of de stukken daar wel geplaatst kunnen worden.Als er een "0" naast een rij/kolom staat, betekent dit dat er geen stukken zouden moeten zijn en dat de hele rij/kolom dus gecontroleerd kan worden.

Als je de stukken hebt gevonden die in een rij/kolom zouden moeten staan, worden je hints grijs. Dit betekent dat er geen stukjes meer te vinden zijn, zodat je de resterende vakjes in de rij/kolom kunt aanvinken.


Kleurverandering


De meeste cursussen hebben verschillende kleuren en je kunt vrij schakelen tussen deze kleurlagen om een gemakkelijke plaats te vinden om te beginnen en steeds meer van de cursus in te vullen. Het is mogelijk dat de cursus niet altijd start met de kleur die het slimst is om mee te beginnen.


Moeilijkheidsgraden


In de groene categorie vind je de kleine en makkelijke cursussen, de oranje worden iets groter en duren langer. De grootste en moeilijkste parcours zitten in de rode categorie, de parcours in deze categorie duren vaak het langst.

Rechtsklik


Als je via touch speelt (iPad, tablet of smartphone) klik je meestal met de rechtermuisknop met twee vingers in plaats van met één. Als dit niet zo goed werkt, kun je de knop gebruiken om tussen tegels/vakjes te wisselen. Als je op een Mac speelt en je muis maar één knop heeft, kun je de "Apple-toets" ingedrukt houden terwijl je klikt.

Hot or Not


Dit onderdeel toont je drie willekeurige gebruikersbanen van ongeveer dezelfde grootte en je moet kiezen welke baan je wilt spelen. We tellen jouw stemmen en die van alle anderen samen. De cursussen die veel stemmen hebben gekregen, hebben een grotere kans om uitgekozen te worden.

Als een cursus aanstootgevend is of ongepast materiaal bevat, kun je dit melden via de "!" knop.


Course Builder Guide

Als je je eigen cursussen in Picture Logic Color bouwt, kunnen al je vrienden deze spelen en iedereen kan ze zien en erop stemmen in de Hot or Not sectie.
Om je een betere kans te geven om tracks geselecteerd te krijgen voor boeken, kun je gebruik maken van deze kleine gids.
Voorbeelden van goede en minder goede tracks:


Onthoud dat dit slechts aanbevelingen zijn over wat een goede track maakt. Je moet tekenen wat je wilt, maar deze gids kan je helpen om de kans te vergroten dat je track wordt geselecteerd voor publicatie.


Kleine tracks kunnen net zo goed zijn als grote!


Bedenk of je onderwerp wel groot moet zijn, veel tracks kunnen net zo mooi zijn en zijn vaak makkelijker als ze klein zijn, vooral als de grote tracks de ruimte niet benutten.Kijk uit voor verspilde ruimte!


Probeer te voorkomen dat er te veel verspilde ruimte rondom je onderwerp is. Misschien leent je onderwerp zich voor een kleiner formaat. Kleine banen zijn sneller en gemakkelijker op te lossen, en kleine banen kunnen net zo mooi zijn als een grote baan.Een baan zal beter en leuker zijn om te spelen als het eruit ziet als iets concreets, en niet te abstract of alleen maar een patroon.Wees anders!Het is altijd een beetje leuker om een baan te maken die opvalt en er niet uitziet als wat iedereen doet. Probeer dus cijfers, letters, hartjes, zon, katten en dergelijke te vermijden. Probeer je parcours een beetje een andere draai te geven. De meeste mensen kiezen er vaak voor om dezelfde motieven te schilderen, dus val op als je kunt.

Sudoku geschiedenis

De geschiedenis van Sudoku gaat terug tot de 18e eeuw in Zwitserland, hoewel het spel pas aan het eind van de 20e eeuw in Japan grote populariteit verwierf.

In de 18e eeuw werd een puzzelsoort ontwikkeld die "Latijnse vierkanten" werd genoemd en waarbij getallen zo werden geplaatst dat elk getal maar één keer in elke rij en kolom voorkwam. Dit vormde de basis voor latere ontwikkelingen van Sudoku.

De moderne vorm van Sudoku die we nu kennen, werd echter in 1984 voor het eerst in Japan geïntroduceerd door een puzzelfabrikant genaamd Nikoli. Het werd al snel populair in Japan onder de naam "Sūji wa dokushin ni kagiru", wat zich laat vertalen als "de nummers kunnen maar één keer voorkomen". Pas in 1986 werd de puzzel bekend als Sudoku.

Het Japanse tijdschrift Monthly Nikolis begon Sudoku-puzzels te publiceren en het spel trok al snel de aandacht van Japanse puzzelliefhebbers. Sudoku werd in de jaren 1990 een sensatie in Japan en werd al snel een vast onderdeel van veel kranten en tijdschriften.

In 1997 kreeg Sudoku internationale aandacht toen de Britse krant The Times besloot de puzzel in hun dagelijkse krant te publiceren. Dit was het begin van de wereldwijde populariteit van Sudoku. Al snel begonnen kranten en uitgevers van puzzels over de hele wereld Sudoku in hun publicaties op te nemen.

Algemeen over Sudoku

Sudoku is een logische en uitdagende puzzel die bekend staat om zijn roosterstructuur en het plaatsen van getallen. Het is een populaire activiteit die spelers uitdaagt om complexe puzzels op te lossen en strategisch na te denken.

Sudoku bestaat uit een rooster van 9x9 dat is onderverdeeld in negen kleinere vierkanten van 3x3 die blokken worden genoemd. Sommige vakjes in het rooster zijn al gevuld met getallen tussen 1 en 9, terwijl andere vakjes leeg zijn en moeten worden ingevuld.

Het doel van Sudoku is om de lege vakjes in te vullen met getallen tussen 1 en 9 zodat elk getal slechts één keer voorkomt in elke rij, kolom en blok. Dit betekent dat elke rij, kolom en blok alle getallen van 1 tot 9 moet bevatten zonder herhaling.

Het spel begint meestal met een gedeeltelijk gevuld rooster en het is aan de speler om logica en eliminatie te gebruiken om de juiste getallen te vinden om de puzzel te voltooien. De speler kan beginnen met het analyseren van rijen, kolommen en blokken om te bepalen welke getallen al aanwezig zijn en welke ontbreken.

Tijdens het invullen van de getallen in het rooster moet de speler rekening houden met de regels en beperkingen van Sudoku. Het vereist deductie, patroonherkenning en geduld om de puzzel correct op te lossen.

Sudoku staat bekend als een spel waarvoor geen wiskundige vaardigheden of speciale kennis nodig is. Het gaat meer om logica en problemen oplossen. Het is een spel waarvan spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen genieten.

Sudoku is beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van makkelijk tot extreem moeilijk. Er zijn ook roosters in verschillende groottes, zoals 4x4 of 6x6, die variatie en uitdagingen bieden voor spelers die willen experimenteren met verschillende moeilijkheidsgraden.

Sudoku is niet alleen een leuk en uitdagend tijdverdrijf, maar het is ook erkend als een spel dat helpt bij het ontwikkelen van logisch denken, concentratie en probleemoplossend vermogen. Het is een van de populairste puzzels ter wereld en is te vinden in kranten, tijdschriften en online platforms.

Of je Sudoku nu speelt als een ontspannende activiteit thuis of als een wedstrijd tussen vrienden, Sudoku is een boeiende en tot nadenken stemmende manier om je mentale vaardigheden te testen en te verbeteren.

Filmpje van het spel

Beoordelingen

98
4.5
Wat vindt u?
 • leuk spel

 • Jammer

  leuk spel maar weer kansloos doordat het VIP is geworden, maar als je je mening hier geeft wordt het weggehaald 🤨

 • geweldig spel

  zeer verslavend, speel het nu al jaren. Het blijft steeds vernieuwen met nieuwe puzzels. Je raakt dus niet uitgespeeld

 • heel mooi en leuk spel

  heel leuk en verscillende moeilijkheids graden. Echt de moeite waard. Je wil gewoon door gaan als je het speelt

 • super spel

  ik kom tijdens het spelen volledig tot rust :)
  en dan de chat er naast gezelligheid te top :)
  en soms een goeie uitdaging :)

 • super

  kei gaaf spel. super verslavend. leuk om zelf je puzzels te maken. en ook van je vrienden te spelen en elke keer wat moeilijker. en het is een uitdaging om alles te spelen en 100% te halen. kom je een poosje later weer zijn er weer nieuwe neer gezet en kan je weer proberen tot de 100% te komen

 • Picture Logic Color

  Heel leuk spel en altijd voldoende levels om te spelen. Color is nog leuker dan de normale.. sommige levels zijn wel echt heel moeilijk

 • Top!!

  Een vrijwel goede oefening om je denkvermogen en overzicht te trainen
  een flinke aanrader...
  Succes in dit leuke tekenpuzzel spelletje

 • een goed in elkaar gezet spel.

  een goed in elkaar gezet spel.
  met een goede moeilijkheid graad.
  en leuke afbeeldingen.
  ook de keuze van het spel is fenomenaal.

 • Super leuk om doen

  Super leuk om doen. Echt een aanrader om te doen.
  Vergeet soms de tijd omdat ik veel plezier heb met het spel.