facebook-pixel
13

Crime Scene

Spelen

In Crime Scene moet je aanwijzingen vinden en misdaden oplossen. Breid je politiebureau uit met maximaal acht verschillende agenten en gebruik hun verschillende vaardigheden om zoveel mogelijk missies te voltooien. Verzamel donuts, upgrade je agenten en vul het misdadigersalbum dat elke maand wordt bijgewerkt met nieuwe criminelen.

Uitdagingen

Hibernation
Hibernation
Halloween
Halloween
Chocolate Chips
Chocolate Chips
Athena
Athena
New Beginnings
New Beginnings
Remember the Time
Remember the Time
Hot Hot
Hot Hot
May Parade
May Parade
Solve The Crime
Solve The Crime
Crime Solver
Crime Solver

Medailles

Basic
Basic
Expert
Expert
Detective
Detective
Sherlock
Sherlock

Hulp

Zo speel je Crime Scene

Je bent een politieagent - Je moet aanwijzingen vinden en misdaden oplossen.

Breid je politiebureau uit met maximaal acht verschillende agenten en gebruik hun verschillende vaardigheden om zoveel mogelijk missies te voltooien. Verzamel donuts, upgrade je agenten en vul het misdadigersalbum dat elke maand wordt bijgewerkt met nieuwe criminelen.


Missies
Er zijn drie verschillende moeilijkheidsgraden voor de missies en je kunt en een persoonlijk record vestigen voor elke moeilijkheidsgraad. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad die je kiest, hoe meer verdachten er zijn en hoe groter het speelveld. De beloning voor het voltooien van de missie hangt ook af van de moeilijkheidsgraad. Wanneer je een missie speelt, maak je kennis met een aantal verdachten. Het is jouw taak om erachter te komen wie de schuldige is door degenen die onschuldig zijn uit te sluiten. Dit doe je door te zoeken naar aanwijzingen. Je hebt een beperkt aantal zoekopdrachten, dus gebruik ze verstandig.


Er zijn 3 verschillende types aanwijzingen:


Bewijzen - gele velden, geeft je informatie over de dader.
Motieven - groene velden, geeft je informatie over de verdachten.
Alibi's - paarse velden, vertelt je welke motieven NIET bij de dader horen.


Vind je bijv. bewijs dat een verdachte ongeduldig is, en later een alibi dat zegt dat de dader NIET ongeduldig is, dan kun je de verdachte uitsluiten. Klik op de verdachte die je wilt uitsluiten. Als je op één na alle verdachten hebt uitgesloten, weet je wie de dader is. Druk vervolgens op het vergrootglas om de zaak op te lossen. Als je niet alle verdachten kunt uitsluiten, moet je gissen. Het spel zal je dan vertellen of je het goed hebt geraden.

In je notitieboekje vind je een overzicht van alle gevonden aanwijzingen. Je kunt ook de knoppen in het notitieboekje gebruiken om verdachten uit te sluiten en te beschuldigen.


Agenten
In het spel zijn er acht verschillende agenten. In het begin kun je alleen agent Mathias gebruiken. Alle agenten hebben verschillende vaardigheden:


Mathias - Begint een missie met 5% meer zoekopdrachten.

Jimbo - Begint elke missie met het vinden van 5% van alle aanwijzingen.

Ingrid - Begint elke missie met het vinden van 5% van de lege velden zonder aanwijzingen.

Amber - Heeft een 5% grotere kans om criminelen uit het misdadigersalbum te vinden.

Wishoff - Heeft 25% kans om door te gaan naar de volgende ronde, ook al heeft hij de juiste dader niet gevonden.

Breum - Kan verdachten verhoren om 20% van hun informatie te krijgen.

Jasper - Heeft een 5% kans om extra velden te openen als je naar aanwijzingen zoekt.

Aap - Spelt altijd verkeerd, dus zijn notitieboekje is lastig te lezen.De verschillende agenten kunnen ook worden geüpgrade, maximaal tot level 5. Dit maakt ze aanzienlijk beter. Bijvoorbeeld Mathias heeft maar liefst 25% meer zoekopdrachten op level 5, waardoor je gemakkelijker hogere en moeilijkere rondes kunt bereiken.Donuts
Gebruik donuts om meer agenten te ontgrendelen en om ze te upgraden. Je kunt donuts verzamelen door missies te voltooien. Een normale missie levert 5 donuts op, een moeilijke missie levert 20 donuts op, en expert missies leveren 40 donuts op. Bovendien krijg je extra donuts die overeenkomen met het aantal zoekopdrachten dat je nog hebt. Als je een missie verliest, en de zaak dus niet oplost, verlies je een vergelijkbaar aantal donuts.


Je kunt donuts ook kopen in de shop in het spel, je kunt tot 30 donuts vinden tijdens het spelen, én je kunt donuts krijgen voor het verdienen van onderscheidingen in het spel.


Stadsdelen

Het spel is verdeeld in stadsdelen, die elk verschillende uitdagingen bieden.

 • Groen Stadsdeel: Je begint in het Groene Stadsdeel, waar het misdadigersalbum maandelijks wordt bijgewerkt.

 • Rood Stadsdeel: Als je veel speelt kun je ervoor kiezen om het Rode Stadsdeel te ontgrendelen, waar je sterren kunt verzamelen door het misdadigersalbum steeds opnieuw te vullen.


Onderscheidingen
Elke maand ontvang je een onderscheiding in brons, zilver of goud, afhankelijk van het aantal criminelen uit het misdadigersalbum die je hebt gevangen. Hoe meer criminelen je hebt opgepakt, hoe meer donuts je zult krijgen. Een geheel gevuld misdadigersalbum wordt beloond met 1.000 donuts.


Je ontvangt ook onderscheidingen voor missies die met elke agent zijn voltooid. Bij 25 voltooide missies krijg je 100 donuts, bij 100 missies krijg je 250 donuts, bij 500 voltooide missies krijg je 1.000 donuts, 1.000 missies leveren 10.000 donuts op en uiteindelijk worden 25.000 donuts gegeven voor 5.000 missies met dezelfde agent.


Als je in het rode stadsdeel speelt, kun je onderscheidingen behalen door 1, 5, 10, 25, 100 en 500 sterren te verzamelen. Die worden beloond met respectievelijk 500, 1.000, 2.500, 5.000, 10.000 en 50.000 donuts.

Filmpje van het spel

Vergelijkbare spellen

Beoordelingen

empty stars
filled stars
Toevoegen
 • super leuk

  Een spel waar je moet nadenken.
  puzzelen/gokken/je brein gebruiken in een.
  Eindelijk weer een spel waar je niet met auto spin en tijd vooruit kopen etcc vanaf komt, nee gewoon pure speeltijd !

 • Crime scene

  Heerlijk spel

 • Wie kan mij stoppen ?

  na een paar spelletjes dacht ik dat het snel zou gaan vervelen. Het tegenovergestelde is waar, helemaal verslaafd. Enige minpunt: misdadigersalbum was binnen 2 dagen vol, betekent nu bijna een maand wachten op een nieuwe.