facebook-pixel
455

Mahjong 3

Spelen

Mahjong is een populair Chinees solitairspel. Mahjong is gemakkelijk te leren, maar vereist goede vaardigheden om onder de knie te krijgen. Onze versie van Mahjong is grafisch prachtig en bevat duizenden levels die je kunt spelen voor eindeloos entertainment. Daarnaast bevat onze Mahjong bijzondere stenen en is er de mogelijkheid om op sterrenjacht te gaan. Je kunt ook je eigen levels bouwen en deze delen met je vrienden.

Uitdagingen

Time after Time
Time after Time
New year 2024
New Year 2024
Late Summer
Late Summer
Daffodil
Daffodil
Active Fun
Active Fun
Missing You
Missing You
Matching Symbols
Matching Symbols
Christmas Time
Christmas Time
Autumn Delight
Autumn Delight
Hot Breeze
Summer Vibes
See you!
Goodbye April
It's Cold Outside
First Month
30
Chinese Game
Ho ho ho
For the holidays
20
Removing Tiles
15
Matching Images
300
Spot the Bricks
10
MayJong
500
Matching Game
1
Sticky Tiles
500
Pair Despair
1
Shining Tile
15
Silver Line
350
Oriental Ways
10
Golden Days
250
Jong Pair
7
Plenty of Gold
150
Autumn Tiles
15
Indian Summer
1
Precious
5
Golden Days
50
Winter Tiles
300
Elimination Process
20000
Remove 2 Win
5
Mahjong Gems
30
Tinkle Winkle
2000
Removing Items
2
Precious Stones
400
Cool Mahjong
500
Mahjong Jungle
5
Bronze Tiles
10
Mahjong Tiles
10
Spring Mahjong
25
Mahjong Stars
10
Magic Mahjong
10000
Mahjong Tokens
20
Silver Stars
30000
Tiles & Tokens
10
10 x Bronze
15
Chinese Solitaire
20
Brick by Brick
15
Mah Jong
1000
Mahjong Master

Medailles

Basic
Basic
Expert
Expert
Dragon Master
Dragon Master
Great Emperor
Great Emperor
Sapphire
Sapphire
Emerald
Emerald
Ruby
Ruby
Diamond
Diamond

Hulp

Zo speel je Mahjong

Mahjong 3 is een nieuwe en mooie versie van het populaire Chinese solitaire. In dit solitaire-spel zijn er nog meer levels, speciale stenen en sterren om te verzamelen. Hier bij Playtopia kun je gratis online Mahjong spelen. Spelregels Spelbord Sterren & Schudden Helpfunctie Stenen Strategie

Spelregels

Online Mahjong is gemakkelijk te leren en is een bekende Chinese solitaire die je hier bij komogvind gratis kunt spelen, maar vergt uitstekende vaardigheden om er in een meester in te worden. Een Mahjong level bestaat uit een patroon en stenen (normaal gezien 144). U verwijderd één set overeenkomende stenen per keer. Daarmee zorgt u ervoor dat er een opening komt zodat u de stenen die eronder of naast liggen kunt gebruiken. Om een steen vrij te hebben zijn er twee eenvoudige zaken nodig. Er mag geen steen bovenop liggen en minstens één van de lange kanten moet geheel vrij zijn. Bekijk de volgende voorbeelden:

Directe blokkade

Een steen onder een andere steen is niet vrij en kan daardoor niet geselecteerd worden.

Zijwaartse blokkade

Een steen moet minstens één lange kant volledig vrij hebben om geselecteerd te kunnen worden.

Één kant moet volledig vrij zijn

Deze twee stenen in het midden kunnen niet geselecteerd worden, aangezien ze slechts de helft van hun lange kant vrij hebben. Om ze te selecteren, moet er eerst minstens één van de twee buitenste stenen verwijderd worden.

De voorkant van de steen moet volledig vrij zijn.

In dit voorbeeld blokkeren de 2 bovenste stenen de 3 onderste. De voorkant van een steen moet volledig vrij zijn voordat deze geselecteerd kan worden.

Oefenlevels

Indien u de oefenlevels nog niet gespeeld heeft, kunt u deze openen door te klikken op ”?” in het startscherm van het spel. Deze kunnen u helpen om de zeer eenvoudige spelregels te verstaan.

Spelbord

Overzicht van het spelbord
 • 1: De stenen
 • 2: Schudden & sterren (huidige sterren)
 • 3: Beschikbare paar (aantal beschikbare paar die op dit moment kunnen verwijderd worden)
 • 4: Goudverzamelaar (verzamelt goud, zilver en brons. Geeft een Bonusspins wanneer deze gevuld is)
 • 5: Pauze/Menu (In de menu heeft u de mogelijkheid om het spel te herstarten, het thema van de stenen te veranderen en hints uit te schakelen)

Sterren & Schudden

In Mahjong 3 kunt u de stenen in het level telkens opnieuw door elkaar schudden. Let echter op, telkens als u de "Schudden" knop gebruikt krijgt u één ster minder als u het level heeft uitgespeeld. Dit betekent dat indien u de stenen 2 keer door elkaar heeft geschud en vervolgens het level voltooid, u 1 ster ontvangt. U kunt natuurlijk gewoon het level opnieuw spelen en kijken of het u deze keer lukt om de 3 sterren te winnen.

Hulpfunctie

Als u gedurende een tijdje geen paar verwijderd heeft zal de hulpfunctie enkele vrije paar tonen die u kunt verwijderen. Indien u deze hulp niet wilt zien kun u deze uitschakelen in de menu.

Stenen

De originele Chinese solitaire heeft verschillende symbolen om de stenen te onderscheiden

Bamboestenen


Er zijn er 4 van elke bamboesteen in elk normaal Mahjong level. De bamboestenen staan traditioneel voor koperen munten op een koord. Er zijn er 4 van elke bamboesteen in een normaal Mahjong level.

Tekenstenen


Er zijn er 4 van elke tekensteen in een normaal Mahjong level. De tekenstenen tonen een getal tussen 1-9 in het traditioneel chinees. Het rode teken onderaan staat voor 10.000.

Cirkelstenen


Er zijn er 4 van elke cirkelsteen in een normaal Mahjong level. De cirkelstenen staan voor de traditionele koperen munten.

Windstenen


Er zijn er 4 van elke windsteen in een normaal Mahjong level. De windstenen staan voor de vier windrichtingen op het kompas. Noord(N), Zuid(S), Oost(E) en West(W).

Drakenstenen


Er zijn 3 verschillende drakenstenen en 4 van elke in een normaal Mahjong level. De drakenstenen staan voor de 3 gekleurde draken, groen, rood en wit.

Bloemstenen


Er zijn er vier van één soort bloemstenen in een normaal Mahjong level. De bloemstenen staan voor de vier nobele heren van de Chinese kunst: kers, orchidee, chrysant en bamboe.

Seizoensstenen


Er zijn er vier van één soort seizoensstenen in een normaal Mahjong level. De seizoensstenen staan voor de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Deze stenen hebben ook het Chinese teken voor het desbetreffende seizoen in het rood in de rechterbovenhoek.

Strategie

Aangezien de levels steeds moeilijker en moeilijker worden, is het noodzakelijk om strategisch te werk te gaan om alle 3 de sterren te winnen. In principe is het altijd de bedoeling om stenen te verwijderen zodat er nieuwe mogelijkheden komen om nieuw paar te verwijderen in plaats van er te verwijderen die geen nieuwe mogelijkheden bieden.

Een goede match

Twee stenen die alle twee de weg vrij maken voor andere stenen die onder of achteraan liggen zijn een perfecte match.

Een oké match

Indien het noodzakelijk is om een steen te matchen met een steen die het level niet verder openmaakt, mag men dit doen, maar dit enkel in het geval dat er geen andere mogelijkheden zijn.

Een slechte match

Stenen die volledig vrij liggen zonder andere stenen in te sluiten of slechts één andere steen insluiten zijn geen goede stenen om te matchen met elkaar. Als men deze stenen matcht eindigt u snel in een situatie waar er geen vrije paar over zijn.

Voorbeelden van strategie

Een moeilijk level waar het belangrijk is om u te focussen op de groep in het midden.


Een level waar de focus op de torens met 4 stenen hoogte moet zijn en eveneens op de lange elementen die enkele van de stenen blokkeren.


Een zeer moeilijk level waar de focus op de bovenste rij moet zijn en tegelijkertijd de 3 zuilen opent door de bovenste steen te verwijderen.


Een level waarin u weer moet focussen op de groep in het midden. Zeer veel van de omliggende stenen moet u enkel en alleen matchen als dit absoluut noodzakelijk is.


Weer is het duidelijk. Hier moet de focus op de onderste groep zijn. Andere stenen die volledig vrij liggen dient men, indien mogelijk, te behouden tot de laatste fase in het spel.


In dit level dient u zich vooral te focussen op de stenen die andere stenen blokkeren, nadat men deze heeft geopend moet u uw aandacht vestigen over het hele level.

Speciale stenen

Soms kan men het geluk hebben om een speciale steen te vinden. Terwijl u gouden, zilveren en bronzen stenen verzameld ziet u uw voorruitgang in de gele balk bovenaan het spel. Als deze helemaal opgevuld is krijgt u een bonus spin. Er zijn nog andere speciale stenen in het spel die nog zeldzamer zijn, namelijk edelstenen. Edelstenen komen zelden voor en als u er één tegenkomt, twijfel dan niet. Sommige edelstenen zijn zeldzamer dan andere. Sommige edelstenen vindt u namelijk enkel in de moeilijkste levels terwijl anderen ook in de makkelijke levels te vinden zijn. Als u een edelsteen verzamelt krijgt u er een extra gouden ster bij voor uw verzameling. U kunt in totaal 3 gouden sterren ontvangen voor elke kleur edelsteen die u vindt. U kunt alle edelstenen die u gevonden heeft bekijken in uw prijzenkast.

Levelbouwer

In ons gratis spel Mahjong 3 is het eveneens mogelijk om uw eigen Mahjong levels te bouwen, net zoals dat u de levels van uw vrienden kunt spelen. U vindt dit allemaal terug via het startscherm van het spel onder "gebruikerlevels". Als u een goed level gemaakt heeft, bestaat de kans dat dit level wordt uitgegeven in een nieuw boek zodat iedereen de mogelijkheid heeft om het spelen. Als u level gekozen wordt dan ontvangt u tokens als beloning en uw gebruikersnaam zal te zien zijn als de maker van het level.


Wat is een goed level?

Wanneer u een level bouwt in onze versie van Mahjong Classic, moet u op 2 dingen letten: de moeilijkheidsgraad en het design van het level. Moeilijke levels zijn zeer compact hebben in de meeste gevallen niet veel vrije ruimte terwijl een makkelijk level veel vrije stenen heeft. U kunt deze elementen zeker combineren zodat u een nog leuker en interessanter level krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat uw level er mooi uitziet. Lijkt het op iets of heeft het enkele mooie patronen? Als u uw level veel te groot bouwt en de stenen erg verspreid, dan zullen de stenen zeer klein zijn in het spel wat niet optimaal is. Probeer ook te vermijden dat u een level kopieert dat al uitgegeven is of al bestaat in Mahjong 2 of reeds gemaakt is door een andere gebruiker. Gekopieerde levels zullen nooit worden uitgegeven. Originaliteit wordt beloont. Als basisregel is een compact, mooi en origineel level ongeacht de moeilijkheidsgraad een zeer goed level. Veel succes met de levelbouwer.

Filmpje van het spel

Vergelijkbare spellen

Beoordelingen

empty stars
filled stars
Toevoegen
 • Ouwe Taaie

  Ik speel hier al vanaf 2008, ik vind het een heerlijk spel en goed om de grijze massa up-to-date te houden. Af en toe speel ik ook wel op de Engelstalige site Picture Logic onder de naam DeHulk.

 • Wel leuk, soms onmogelijk

  Je doet alles perfect, en dan ligt het laatste steentje onder ééntje van dezelfde en moet je steeds wel sterren gebruiken om te schudden. Jammer.

 • verslavend spel het ene level

  verslavend spel het ene level is makkelijk en het ander moeilijk maar leuk om te doen. Speel het bijna elke dag tussen de bedrijven door.

 • Verslaving !!!

  Het is een verslaafd spel ik speel iedrer dag om toch weer een paar uur in de hoop een paar levels verder te komen .

 • geweldig spel

  1 - Heel verslavend
  2 -"speel elke dag
  3 - tuseniet de dagelijkse werkzaamheden
  4 - echt een aanrader
  Voor jong en oud

 • verslaafd

  Hoezo verslaafd??? haha,
  Ik kan niet stoppen met het spel.
  Het spel is een goede hersentraining.
  En vooral niet vergeten om de diamanten
  te pakken.

 • perfect spel

  speel het graag zit goed in elkaar . oefening baart kunst. lukt het een x niet dan nog maar een keer. tip speel eerst zoveel mogelijk de bovenste.

 • Zeer verslavend

  ja maar er zijn spelen vooral in de expert die ik al 50 keer gespeeld hebt maar komt maar niet uit, 2 sterren wel maar 3 vol dat lukt niet.

 • Heel leuk en zeer verslavend spel!

  Heel leuk en zeer verslavend spel. Met een rustige mooie muziek op de achtergrond kan je onverstoord gezellig en geconcentreerd spelen.

 • fantastisch

  heerlijk, nu ik mijn stenen omgewisseld heb, geniet ik weer als vroeger van 'e'en van mijn lievelingsspellen. alleen heel jammer dat hij mijn gouden stenen niet telt