facebook-pixel

Mahjong 3 VIP

Keer gespeeld:
8.329.058
Gespeeld vandaag:
1.447
Laatste uur:
92

Mahjong is een populair Chinees solitairespel. Mahjong is gemakkelijk te leren, maar vereist goede vaardigheden om het onder de knie te krijgen. Onze versie van Mahjong is grafisch prachtig en bevat duizenden banen die je kunt spelen voor eindeloos vermaak.Daarnaast bevat onze Mahjong speciale tegels en de optie om op sterrenjacht te gaan.

Je kunt ook je eigen banen bouwen en deze delen met je vrienden.

Uitdagingen

Sweet Cocio 1961
Time after Time
New Year 2024
Late Summer
Daffodil
Active Fun
Missing You
Matching Symbols
Christmas Time
Autumn Delight
Summer Vibes
Goodbye April
First Month
Chinese Game
For the holidays
Removing Tiles
Matching Images
Spot the Bricks
MayJong
Matching Game
Sticky Tiles
Pair Despair
Shining Tile
Silver Line
Oriental Ways
Golden Days
Jong Pair
Plenty of Gold
Autumn Tiles
Indian Summer
Precious
Golden Days
Winter Tiles
Elimination Process
Remove 2 Win
Mahjong Gems
Tinkle Winkle
Removing Items
Precious Stones
Cool Mahjong
Mahjong Jungle
Bronze Tiles
Mahjong Tiles
Spring Mahjong
Mahjong Stars
Magic Mahjong
Mahjong Tokens
Silver Stars
Tiles & Tokens
10 x Bronze
Chinese Solitaire
Brick by Brick
Mah Jong
Mahjong Master

Medailles

Basic
Basic
Expert
Expert
Dragon Master
Dragon Master
Great Emperor
Great Emperor
Sapphire
Sapphire
Emerald
Emerald
Ruby
Ruby
Diamond
Diamond

Laatste nieuws

Nieuwe boeken in Mahjong 3 image
Nieuwe boeken in Mahjong 3
3 Jun, 2024
We hebben zojuist weer drie nieuwe boeken uitgegeven in Mahjong 3. Een in iedere moeilijkheidsgraad, dus voor ieder wat wils. Weet jij alle levels te voltooien met 3 sterren? Veel plezier met Mahjong 3!
Meer lezen
Nieuwe boeken in Mahjong 3 image
Nieuwe boeken in Mahjong 3
6 Mei, 2024
We hebben zojuist weer drie nieuwe boeken uitgegeven in Mahjong 3. Een in iedere moeilijkheidsgraad, dus voor ieder wat wils. Weet jij alle levels te voltooien met 3 sterren? Veel plezier met Mahjong 3!
Meer lezen
Nieuwe boeken in Mahjong 3 image
Nieuwe boeken in Mahjong 3
1 Apr, 2024
We hebben zojuist weer drie nieuwe boeken uitgegeven in Mahjong 3. Een in iedere moeilijkheidsgraad, dus voor ieder wat wils. Weet jij alle levels te voltooien met 3 sterren? Veel plezier met Mahjong 3!
Meer lezen

Mahjong spelen

Mahjong 3 is een nieuwe en prachtige versie van de populaire Chinese solitaire. In dit solitairespel zijn er nog meer banen, speciale tegels en sterren om te verzamelen. Hier bij komogvind kun je gratis online Mahjong spelen.

Mahjong 3 logo

Spelregels
Het speelveld
Sterren & Schudden
Helpfunctie
De tegels
Tactiek
Speciale tegels
Parcoursbouwer


Spelregels

Online Mahjong Solitaire is gemakkelijk te leren en is een bekend Chinees solitairespel dat je hier bij komogvind gratis kunt spelen, gratis Mahjong vereist goede vaardigheden om onder de knie te krijgen. Een Mahjong solitaire spel bestaat uit een patroon en tegels (meestal 144 tegels). Je verwijdert één set identieke tegels tegelijk. Dit opent de mogelijkheid om de stenen die eronder of erachter liggen te gebruiken.

Als je een steen vrij wilt hebben, zijn er twee simpele dingen nodig. Er mag geen stuk bovenop liggen en minstens één van de lange zijden moet volledig vrij zijn.
Zie de volgende voorbeelden:


Directe blokkering


Een stuk onder een ander stuk is niet vrij en kan daarom niet worden geselecteerd.


Zijdelingse blokkering


Een stuk moet minstens één lange zijde volledig vrij hebben om te kunnen worden geselecteerd.

Eén zijde moet volledig vrij zijn


Deze twee stukken in het midden kunnen niet worden geselecteerd omdat ze maar de helft van hun lange zijden vrij hebben. Om ze te selecteren moet eerst minstens één van de twee buitenste stenen worden verwijderd.De voorkant van de stenen moet volledig vrij zijn.


In dit voorbeeld blokkeren de bovenste 2 stenen de onderste 3 stenen. De voorkant van een steen moet helemaal vrij zijn om geselecteerd te worden.
Testsporen


Als je de testsporen van het spel nog niet hebt gespeeld, kun je ze openen door op "?" te klikken op de voorpagina van het spel. Ze kunnen je helpen om de eenvoudige regels te begrijpen.

Het speelbord


Overzicht van het speelbord


 • 1. De speelstukken: De stukken op het bord. De stukken kunnen veel verschillende afbeeldingen en symbolen hebben.

 • 22: Mengknop & sterren(huidige sterren)

 • 3: Beschikbare paren(aantal beschikbare paren dat verwijderd kan worden)

 • 4: Goudverzamelaar(verzamelt goud, zilver en brons. Geeft bonusspins als het vol is)

 • 5: Pauzeknop/Zijmenu(in het zijmenu kun je opnieuw starten, het thema van de Mahjongtegels veranderen en hints uitschakelen)

Sterren & Schudden


In Mahjong 3 kun je de tegels steeds opnieuw schudden. De eerste 3 keer dat je dit doet, is de beloning voor het uitspelen van het spel één ster minder. Met andere woorden, als je de Mahjong-tegels 2 keer hebt geschud en dan voltooit, krijg je 1 ster voor je verzameling. Je kunt het parcours natuurlijk gewoon nog een keer spelen en kijken of je dit keer wel alle 3 de sterren hebt gehaald.

Helpfunctie


Als je een tijdje geen paren hebt verwijderd, zal een helpfunctie een aantal vrije paren aangeven die je kunt kiezen om te verwijderen. Als je deze hulp niet wilt zien, kun je deze uitschakelen in het zijmenu.De tegels


De originele Chinese solitaire heeft een paar verschillende tekensets die worden gebruikt om de tegels te beschrijven.Bamboe tegels
Er zijn 4 van elke bamboe tegel in een normaal Mahjong parcours.De bamboetegels staan traditioneel voor koperen munten aan een touwtje.


Karaktertegels
Er zijn 4 van elke karaktertegel in een normaal Mahjongspel.De karaktertegels tonen de getallen 1-9 in traditioneel Chinees. Het rode karakter onderaan staat voor 10.000.


De cirkelfiches
Er zijn 4 van elke cirkelfiche in een normaal Mahjong-bord.De cirkels symboliseren koperen munten.


De vier winden
Er zijn 4 van elke windtegel in een normaal Mahjong-bord.De windtegels staan voor de vier windrichtingen op het kompas. Noord(N), Zuid(S), Oost(E) en West(W).


De draak tegels
Er zijn 3 verschillende draak tegels, en 4 van elk in een normaal Mahjong bord.De draak tegels symboliseren de 3 gekleurde draken, groen, rood en wit.


De bloem tegels
Er zijn vier van een bloem tegel in een normaal Mahjong bord.De bloemen staan voor de vier edelen van de Chinese kunst. Kers, orchidee, chrysant en bamboe.


Seizoentegels
Er zijn vier van een seizoentegel in een normaal Mahjong-bord.De seizoentegels staan voor de vier seizoenen lente, zomer, herfst en winter. Deze tegels hebben ook hun corresponderende Chinese karakters voor het seizoen, rood gekleurd in de rechterbovenhoek.Tactiek


Naarmate de levels moeilijker en moeilijker worden, wordt het ook noodzakelijk om een aantal tactieken te gebruiken om alle 3 sterren te halen.

In principe gaat het er altijd om tegels te verwijderen zodat er mogelijkheden ontstaan om meer paren te verwijderen in plaats van tegels te verwijderen die geen mogelijkheden bieden.
Een goede match


Twee stukken die allebei andere stukken onder of achter hen openen is een perfecte match.Een goede match


Als het nodig is om een stuk dat in focus is te matchen met een stuk dat het veld niet verder opent, kun je dat doen. Maar het mag alleen als je geen andere opties hebt.Een slechte match


Stukken die volledig vrij zijn zonder blokkering voor andere stukken, of alleen blokkeren voor een enkel ander stuk, zijn geen goede stukken om met elkaar te matchen. Als je alleen deze stukken matcht, heb je al snel geen vrije paren meer over.

Tactische voorbeeldenEen moeilijk parcours waarbij het belangrijk is om je te concentreren op de middelste lange groep.

Een parcours waarbij je je moet concentreren op de torens met 4 stukken hoog en de langwerpige elementen die sommige stukken blokkeren.

Een heel moeilijk parcours waarbij je je moet concentreren op de bovenste lange rij en tegelijkertijd de drie kolommen moet openen door het bovenste stuk te verwijderen.

Een parcours waarbij je je weer moet concentreren op de middelste lange groep. Met veel van de omringende stukken moet je alleen matchen als het absoluut noodzakelijk is.

Ook hier is het duidelijk. Hier moet de focus liggen op de onderste lange groep. Andere stukken die helemaal vrij zijn, moet je bewaren voor de laatste fase van het spel, als dat mogelijk is.

In dit spoor moet je je vooral richten op de stukken die anderen blokkeren. Als je het eenmaal open hebt, moet je je richten op het hele spoor.


Speciale stukken


Soms heb je het geluk om een speciaal stuk te vinden.

Als je gouden, zilveren of bronzen stukken verzamelt, vul je de gele balk bovenaan het spel. Als hij helemaal vol is, krijg je een bonusspin.

Er zijn andere speciale stukken in het spel die nog zeldzamer zijn, namelijk edelstenen. Je twijfelt niet wanneer je een edelsteen tegenkomt en sommige zijn zeldzamer dan andere. Sommige edelstenen vind je alleen in de moeilijke levels en andere in de makkelijke.

Als je een edelsteen verzamelt, krijg je ook een extra gouden ster voor je verzameling. Je kunt in totaal 3 gouden sterren krijgen voor elke kleur edelsteen die je vindt.

Je kunt alle edelstenen die je hebt gevonden bekijken in de trofeeënkamer op de voorpagina.
Parcoursbouwer


In ons gratis spel Mahjong 3 is het ook mogelijk om je eigen mahjongbanen te bouwen en de banen van je vrienden te spelen. Je vindt dit allemaal op de voorpagina van het spel onder "gebruikersbanen". Als je een goed parcours maakt, is er een kans dat het wordt gepubliceerd in een nieuw boek, zodat iedereen de kans krijgt om het te spelen. In dat geval word je beloond met muntjes en wordt je gebruikersnaam weergegeven als de bouwer van het parcours.
Wat is een goed parcours?


Als je een parcours bouwt in onze editie van Mahjongspellen Klassiek, moet je rekening houden met twee dingen: de moeilijkheidsgraad en het uiterlijk van het parcours. Moeilijke banen zijn erg compact en hebben vaak niet veel gaten, terwijl een makkelijke baan veel vrije stukken heeft. Deze elementen kunnen ook gemakkelijk gecombineerd worden om een interessanter parcours te maken.

Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk dat het parcours visueel aantrekkelijk is. Lijkt het op iets specifieks of heeft het mooie vormen? Als je de baan te groot maakt met de tegels verspreid, zullen de tegels erg klein zijn als je het speelt, wat niet optimaal is.

Vermijd ook het kopiëren van een baan die al gepubliceerd is, uit Mahjong 2 komt of door een andere gebruiker is gemaakt. Kopieerbanen worden nooit gepubliceerd. Originaliteit loont.

Als vuistregel geldt dat een compacte, mooie en originele lay-out, ongeacht de moeilijkheidsgraad, een geweldige lay-out is.

Veel succes met de lay-outbouwer.

Mahjonggeschiedenis

Mahjonggeschiedenis is rijk aan culturele invloeden en ontwikkeling door de tijd heen. Hoewel de exacte oorsprong en ontwikkeling van het spel moeilijk te achterhalen is door het gebrek aan precieze documenten en bronnen, zijn er wel enkele theorieën en historische contexten die inzicht geven in de geschiedenis.

Mahjong klassiek komt oorspronkelijk uit China en werd waarschijnlijk ontwikkeld in de 19e eeuw tijdens de Qing-dynastie. Er wordt aangenomen dat het zijn wortels heeft in verschillende Chinese kaart- en dominospellen die al eeuwenlang bestaan. Sommige van deze vroege spellen bestonden uit speelkaarten en dominostenen met symbolen en karakters.

De eerste vorm van Mahjong werd gespeeld door de Chinese adel en werd later populair onder de algemene bevolking. Mahjong werd oorspronkelijk gespeeld met een set van 136 tegels, maar er wordt aangenomen dat de extra tegels later werden toegevoegd om het spel complexer en strategischer te maken.

In het begin van de 20e eeuw werd Mahjong geïntroduceerd bij westerse spelers en werd het snel populair in de VS en Europa. In de westerse wereld werd het spel aangepast om te worden gespeeld met standaard speelkaarten en sindsdien heeft het verschillende variaties en regels.

In de jaren 1920 werd Mahjong een internationale sensatie en werd het beschouwd als een exotische en trendy vorm van entertainment. De populariteit van het spel werd verder vergroot door de aanwezigheid ervan in films en romans, wat bijdroeg aan de verspreiding van Mahjong in westerse culturen.

Vandaag de dag is Mahjong nog steeds een zeer populair spel in zowel China als de rest van de wereld. Het wordt zowel gespeeld als sociaal spel voor familie en vrienden als in competitieverband in professionele toernooien. Mahjong heeft ook zijn plaats gevonden in digitale formats en is beschikbaar als computerspellen en mobiele apps.

De geschiedenis van Mahjong is het levende bewijs van het vermogen van het spel om te overleven en zich aan te passen over generaties en culturele grenzen heen. De strategische diepgang, symboliek en spannende gameplay hebben ervoor gezorgd dat het spel populair blijft en een van de meest geliefde en gespeelde bordspellen ter wereld is.


Algemeen over Mahjong

Mahjong is een populair strategisch bordspel dat oorspronkelijk uit China komt en al eeuwenlang wordt gespeeld. Het wordt meestal gespeeld door vier spelers, hoewel er ook varianten zijn voor drie spelers. Mahjong staat bekend om de mooie en ingewikkelde stukken en de complexe strategie die bij het spel komt kijken.

Het spel wordt gespeeld met een set Mahjong-tegels, meestal bestaande uit 144 stukken. Deze tegels zijn verdeeld in verschillende sets en zijn meestal gesneden uit ivoor, bamboe of kunstmatige materialen. Elke set bestaat uit verschillende tekens en symbolen, waaronder cirkels, tekens, bamboe en wind- en drakentegels.

Het doel van Mahjong is om sets en reeksen van tegels te vormen om een complete hand te maken. Elke speler krijgt aan het begin een bepaald aantal stenen en moet dan om de beurt een steen trekken en vervolgens een steen weggooien totdat hij een complete hand heeft. Een complete hand bestaat meestal uit vier sets (three of a kind of een serie van drie) en een paar.

Spelers proberen hun hand op te bouwen door stenen te verzamelen van de open muur, de centrale muur van stenen in het midden van het speelgebied. Ze kunnen er ook voor kiezen om een steen te stelen die een andere speler heeft weggegooid als deze een set of reeks in hun hand compleet maakt.

Mahjong staat bekend om zijn vele regels en strategische elementen. Spelers moeten weten welke stenen beschikbaar zijn, welke sets en reeksen ze kunnen vormen en welke stenen ze moeten weggooien om hun tegenstanders geen voordeel te geven.

Mahjong is meer dan alleen een spel, het is ook een sociale activiteit die familie en vrienden samenbrengt. Het vereist concentratie, tactisch denken en het vermogen om de zetten van tegenstanders te lezen. Het spel kan worden gespeeld in een ontspannen sfeer of als competitie in toernooien. Mahjong is geliefd en wordt over de hele wereld gespeeld en is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en te genieten van tijd met anderen.

Filmpje van het spel

Beoordelingen

71
4.2
Wat vindt u?
 • Ouwe Taaie

  Ik speel hier al vanaf 2008, ik vind het een heerlijk spel en goed om de grijze massa up-to-date te houden. Af en toe speel ik ook wel op de Engelstalige site Picture Logic onder de naam DeHulk.

 • Wel leuk, soms onmogelijk

  Je doet alles perfect, en dan ligt het laatste steentje onder ééntje van dezelfde en moet je steeds wel sterren gebruiken om te schudden. Jammer.

 • verslavend spel het ene level

  verslavend spel het ene level is makkelijk en het ander moeilijk maar leuk om te doen. Speel het bijna elke dag tussen de bedrijven door.

 • Verslaving !!!

  Het is een verslaafd spel ik speel iedrer dag om toch weer een paar uur in de hoop een paar levels verder te komen .

 • geweldig spel

  1 - Heel verslavend
  2 -"speel elke dag
  3 - tuseniet de dagelijkse werkzaamheden
  4 - echt een aanrader
  Voor jong en oud

 • verslaafd

  Hoezo verslaafd??? haha,
  Ik kan niet stoppen met het spel.
  Het spel is een goede hersentraining.
  En vooral niet vergeten om de diamanten
  te pakken.

 • perfect spel

  speel het graag zit goed in elkaar . oefening baart kunst. lukt het een x niet dan nog maar een keer. tip speel eerst zoveel mogelijk de bovenste.

 • Zeer verslavend

  ja maar er zijn spelen vooral in de expert die ik al 50 keer gespeeld hebt maar komt maar niet uit, 2 sterren wel maar 3 vol dat lukt niet.

 • Heel leuk en zeer verslavend spel!

  Heel leuk en zeer verslavend spel. Met een rustige mooie muziek op de achtergrond kan je onverstoord gezellig en geconcentreerd spelen.

 • fantastisch

  heerlijk, nu ik mijn stenen omgewisseld heb, geniet ik weer als vroeger van 'e'en van mijn lievelingsspellen. alleen heel jammer dat hij mijn gouden stenen niet telt