facebook-pixel
78

Yatzy

Spelen
Versla uw vrienden in Yatzy! Speel met 5 of 6 dobbelstenen. U hoeft niet te wachten op uw beurt, u kunt de dobbelstenen blijven rollen! Speel met maximaal 32 spelers tegelijkertijd, of concurreer met uzelf. Wordt beter en behaal de trofeeën voor uw verzameling.

Toernooien

 • Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Yatzy
  #1552610
 • Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Yatzy
  #1560130
 • Uitdagingen

  Logical Mind
  Logical Mind
  Janus
  Janus
  Independence Day
  Independence Day
  Poseidon
  Poseidon
  Winter Hibernation
  Winter Hibernation
  December Rush
  December Rush
  Festival Season
  Festival Season
  Sweet Escape
  Sweet Escape
  Sleeping Mexican
  Sleeping Mexican
  Winter Olympics
  Winter OL
  Third Season
  Third Season
  Fresh Air
  Fresh Air
  Indian Summer
  Indian Summer
  Sand everywhere
  At the Beach
  Na na na na na!
  April Fool
  Is it Spring yet?
  Third Month
  Wintertime
  Almost Over
  Ho ho ho
  For the holidays

  Medailles

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Dice Master
  Dice Master
  Yatzy Godfather
  Yatzy Godfather
  Sapphire
  Sapphire
  Emerald
  Emerald
  Ruby
  Ruby
  Diamond
  Diamond

  Hulp

  Het spel

  Yatzy is het bekende spel dat gespeeld wordt met 5 of 6 dobbelstenen. Rol de dobbelsteen en verzamel zo veel mogelijk punten. Regels Type spellen en tijd Combinaties Bonus Gelijkspel Tactieken Sterren Jackpot Extra functies Trofeeën Rating

  Regels


  Één oog op de dobbelsteen staat gelijk aan één punt. U krijgt punten door combinaties op het vel te markeren. De meeste combinaties geven evenveel punten als ogen op de dobbelstenen. Sommige combinaties krijgen echter meer punten en er is ook nog de kans op een bonus.

  U kunt drie keer met de dobbelstenen gooien voor u een combinatie moet selecteren, en na elke gooi kunt u kiezen welke dobbelsteen u wilt houden en welke opnieuw gegooid worden. Om een dobbelsteen te behouden klikt u er op. Als u tevreden bent met de uitkomst of als de 3 gooien zijn voltooid, kunt u in de tabel kiezen waar de combinatie van de dobbelstenen wordt neergezet. De waarde van de combinatie wordt opgeschreven in de tabel en aan het einde van het spel is de winnaar de speler die de meeste punten heeft behaald. We willen graag duidelijk maken dat alle soorten tactisch spel zijn toegestaan in Yatzy en de toernooien. Negatieve opmerkingen over andere spelers op basis van hun speelstijl worden beschouwd als intimidatie en de aanstichter zal zonder waarschuwing uit het spel worden verwijderd.

  Type spellen en tijd


  U kunt kiezen of u met 5 of 6 dobbelstenen wilt spelen. Met 5 dobbelstenen zijn er 15 verschillende combinaties mogelijk, en met 6 dobbelstenen zijn er 20 combinaties mogelijk.
  Er zijn 3 verschillende tijdsinstellingen om uit te kiezen. Rood, geel en groen. De rode klok betekend dat het spel snel gaat, er is dus geen tijd voor een koffiepauze. Als u de groene klok kiest heeft u ruim de tijd om na te denken over uw tactiek, maar het kan voorkomen dat u op uw tegenspelers moet wachten. De gele klok zit tussen de rode en groene klok in betreft de snelheid van het spel.

  Kies een tafel met een tijdsinstelling die bij u past.
  Als het u niet lukt om alle regels te vullen is het beter om bij een tafel met gele of groene klok te spelen. Als u daarentegen te vaak moet wachten op uw tegenstanders kan het beter zijn om voor een tafel met rode of gele klok te kiezen.

  U wordt niet bestraft als u een spel verlaat voor de ronde is afgelopen. Maar als u niet klaar bent met spelen zal de rest van uw vel met 0 worden gevuld en dan kunt u dus ratings verliezen. Als u echter al klaar bent met spelen kunt u deze tafel verlaten en een nieuwe tafel gaan spelen. U ontvangt uw ratings automatisch wanneer de ronde is afgelopen, ook als u het scherm met de resultaten niet ziet.

  Combinaties


  Afhankelijk van of u met 5 of 6 dobbelstenen speelt, zijn hier wat combinaties die het waard zijn om te kennen.  5 dobbelstenen


  Een paar zijn twee dobbelstenen met dezelfde waarde. Als u twee of meer paren wilt maken moeten alle paren verschillend zijn.
  3 gelijken zijn drie dobbelstenen met dezelfde waarde. Bijvoorbeeld 6-6-6 = 18 punten
  4 gelijken zijn vier dobbelstenen met dezelfde waarde. Bijvoorbeeld 6-6-6-6 = 24 punten
  Huis is een paar en 3 gelijken tegelijkertijd. Ze mogen niet hetzelfde zijn.
  Kleine Straat hier moet u 1-2-3-4-5 gooien. Een van elke.
  Grote Straat hier moet u 2-3-4-5-6 gooien. Een van elke.
  Kans is een willekeurige combinatie.
  Yatzy is vijf dobbelstenen met dezelfde waarde. U krijgt bij Yatzy altijd 50 punten bovenop de waarde van de Yatzy.


  6 dobbelstenen


  3 paren, zijn 3 verschillende paren. Het kunnen bijvoorbeeld 2 zessen, 2 vijfen en 2 vieren zijn.
  2x 3 gelijken zijn twee verschillende ‘3 gelijken’ combinaties. Het kunnen bijvoorbeeld 3 vijfen en 3 zessen zijn.
  Groot Huis (2+4) is een paar en 4 gelijken. Ze moeten verschillend zijn.
  Royal here moet u 1-2-3-4-5-6 gooien. Deze combinatie geeft u altijd 30 punten.
  Yatzy is 6 gelijke. U krijgt bij Yatzy altijd 50 punten bovenop de waarde van de Yatzy.
  Bonus


  Naast de bovengenoemde combinaties kan men bonuspunten behalen door het bovenste gedeelte van de tabel te vullen, en een waarde van 63 punten (5 dobbelstenen) of 84 punten (6 dobbelstenen) te behalen.

  Een goede vuistregel: om een bonus te krijgen moet u gemiddeld 3 gelijken (5 dobbelstenen) of 4 gelijken (6 dobbelstenen) verzamelen.


  Tijdens het spel kan er in het bonusveld een (+) of (-) weergegeven worden. Deze helpen u om te berekenen hoeveel punten u teveel of te weinig heft om uw bonus te behalen.

  Als u het spel met 6 dobbelstenen speelt en 4 gelijken nodig heeft, maar u heeft maar 3 enen gegooid, zal het bonusveld (-1) weergeven omdat u een punt mist. Als u daarna 5 drieën gooit, is dat een meer dan de benodigde 4 dus krijgt u 3 extra punten, maar omdat u in de min stond staat er nu (+2). in het bonusveld. Dit betekent dat u ook 3 tweeën kunt gooien in plaats van 4 en nog steeds de bonus kunt krijgen, als u 4 vijfen en 4 zessen gooit omdat u twee punten teveel hebt. Het veld zal dan (0) weergeven en daarna (50) wanneer u de bonus hebt ontvangen.


  Gelijkspel


  Als meedere spelers dezelfde score hebben kan er nog steeds een speler winnen. De hoogste scores worden als volgt berekend:

  1. Hoogste aantal punten
  2. Hoogste yatzy (als deze behaald zijn)
  3. Laagste aantal gooien met de dobbelstenen gebruikt
  4. Kortste tijd gebruikt


  Tactieken


  Het ultieme doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen en het spel te winnen. Dit kan lukken als men geluk heeft, maar het kan ook afhangen van een goede tactiek.

  Een handige tactiek is het verkrijgen van de bonus van 50 punten. De bonus behaalt u als u 3 eenen, 3 tweeën, 3 drieën enz te gooien. Dus drie van elke in de bovenste zes velden. Als u met 6 dobbelstenen speelt heeft u 4 van elke nodig.

  Het kan een goede tactiek zijn om de eenen, tweeën en drieën als eerste te krijgen. Het is voordeliger om 5 gelijke in de bovenste velden te gebruiken dan pas later in het spel, omdat u zo makkelijker een overschot van punten behaalt en het dus makkelijker is om de bonus te behalen, zelfs als u dan niet zo veel van de rest hoeft te halen. Als u een combinatie moet doorstrepen moet u uiteraard de moeilijkheidsgraad van de combinatie in overweging nemen versus hoeveel punten men krijgt als de combinatie behaald is. Yatzy is erg moeilijk te krijgen maar geeft veel punten. 4 of 5 gelijken zijn makkelijker te verkrijgen. Als u moet kiezen tussen een kleine en grote straat is de keuze makkelijk. Ze zijn beiden even moeilijk om te krijgen maar de grote straat geeft meer punten.  Sterren Jackpot


  Als u Yatzy speelt telt de Sterren Jackpot automatisch op. Hoe meer spelers er aan een tafel spelen, hoe sneller het bedrag in de jackpot oploopt. De Jackpot wordt uitbetaald aan de gebruiker of gebruikers die genoeg punten scoren. 330 punten bij spellen met 5 dobbelstenen en 450 punten bij spellen met 6 dobbelstenen. Als meerdere gebruikers genoeg punten hebben, delen ze de jackpot.

  Extra functies


  Om de ervaren speler te helpen zijn er een aantal extra functies.
  Dobbelstenen vasthouden: Rechter klik: Als u met de rechtermuisknop klikt op de dobbelsteen die u net gegooid heeft kunt u alle dobbelstenen met dezelfde waarde vasthouden.
  Tegenstanders score bekijken: U kunt op uw tegenspelers naam klikken om hun score naast uw eigen score weer te geven.
  Kijken: Als u speelt in een kamer maar u wilt liever alleen meekijken kunt u op de knop het het oogje klikken. U wordt dan automatisch een toeschouwer in de volgende ronde (in plaats van een speler).
  Trofeeën


  Als u vaardig bent en geluk heeft kunt u trofeeën verzamelen als beloning. U kunt uw trofeeën vinden op de yatzy spelpagina door op het medaille icoontje rechts onderaan te klikken. Sommige trofeeën zullen moeilijk te behalen zijn.


  Rating


  Als u een spel speelt met veel tegenspelers en u wint, ontvangt u uiteraard meer ratings dan als er minder tegenspelers zijn. Als u meer dan 2000 ratings heeft en u bent een lange tijd inactief, loopt u het risico om ratings te verliezen. Dit kan voorkomen worden door actief te blijven in het spel.

  Filmpje van het spel

  Vergelijkbare spellen

  Beoordelingen

  empty stars
  filled stars
  Toevoegen
  • leuk

   super leuk spel

  • een heel leuk spel

   is goed voor je geheugen

  • Zalig spel

  • verslavend

   dit is zo leuk om te doen, helaas spellen er niet zoveel mensen
   dus mensen, kom gezellig yathzee spelen

  • gaaf spel

   leuk spel en nu een hele dag te spelen ook leuk met al die prestaties die je kunt behalen. Zeker aan te bevelen

  • leuk spel