facebook-pixel
121

Ludo - Mens Erger Je Niet

Spelen

Mens erger je niet is een klassiek bordspel voor twee, drie of vier spelers. Sla uw tegenstanders in huis met een gooi en krijg uw pionnetjes in doel om te winnen. Speel voor leuke nieuwe pionnetjes, rating punten en uren vol speelplezier met andere spelers.

Toernooien

 • Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Ludo
  #1518438
 • Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Ludo
  #1519940
 • Uitdagingen

  New year 2024
  New Year 2024
  Pumpkin Season
  Pumpkin Season
  Watermelon Season
  Watermelon Season
  Venus
  Venus
  Primrose
  Primrose
  Active Fun
  Active Fun
  Summer Camp
  Summer Camp
  Go Home
  Go Home
  Goodbye 2021
  Goodbye 2021
  Pink October
  Pink October
  Autumn Delight
  Autumn Delight
  Hot Breeze
  Summer Vibes
  G.I. June
  G.I. June
  Long Gone
  May with the Wind
  See you!
  Goodbye April
  Pip Pip!
  Birds Chirping
  Can you ice skate?
  Frozen Lake
  It's Cold Outside
  First Month
  Ho ho ho
  For the holidays
  20
  Complete to Win
  10
  Move your Brick
  40
  Fight Night
  3
  Striking Strategy
  8
  Hold on
  5000
  Ludo Income
  15
  Kung Fu Ludo
  10
  Landing Spot
  5
  Winning Strategy
  15
  Crazy Pieces
  10
  Kick it
  20000
  Ludo Money
  5
  Running Pieces
  2
  Winning Match
  30
  Crazy for Ludo
  30
  Kick Off
  10
  Gracious Winner
  40
  Home Sweet Home
  20
  Go Home
  25
  Game On
  50
  Ludo Attack

  Medailles

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Jump
  Jump
  Kick It
  Kick It

  Hulp

  Zo speel je Ludo (Mens erger je niet)

  Ludo is een bordspel voor 2-4 spelers. Elke speler heeft vier pionnetjes, een dobbelsteen en één van de vier mogelijke starthokken. Het doel is om uw pionnetjes een ronde over het bord te laten maken om veilig op het eindgebied te komen. De spelers gooien om beurten met een dobbelsteen en moeten een pion rechtsom de velden van het bord verplaatsen dat de worp aangeeft. Wanneer een pion op een veld komt waar al een andere pion staat, dan wordt deze afgegooid (geslagen). De strategie van het spel is dus om te voorkomen dat uw eigen pionnetjes afgegooid worden. Tegelijkertijd moet u proberen om de andere spelers af te gooien. U heeft twee mogelijkheden om uw pionnetjes te beschermen; de pionnetjes op de wereldbol plaatsen of twee of meer pionnetjes op het zelfde veld hebben staan. Niet alleen bent u dan veilig, maar als een tegenstander op dit veld komt, wordt hij zelf afgegooid. We willen graag duidelijk maken dat alle soorten tactisch spel zijn toegestaan in Ludo en de toernooien. 

   

  Vind spel

  Om een nieuw spel te beginnen kunt u op "Vind spel" drukken. Het spel zal dan passende tegenstanders voor u vinden. Op die manier speelt u tegen spelers met zover mogelijk een rating die dicht bij u eigen ligt en u wordt snel doorgestuurd naar het spel. Bij "Vind spel" wordt het populairste reglement altijd gekozen.

  Kies regels

  In plaats van de "Vind spel" functie te gebruiken, kunt u ook uw eigen regels kiezen en zelf spelers uitnodigen. U kunt ook uw eigen reglement kiezen en zoeken naar spelers, die naar hetzelfde reglement willen spelen. Westrijdludo is een zeer agressieve variatie van Ludo waar de spelers gedwongen zin om hun tegenstanders' pionnetjes af te gooien als het mogelijk is. Als u dit niet doet, wordt uw eigen pion afgegooid. Vriendschapludo voorkomt de spelers om elkaars pionnetjes af te gooien. Als men op een tegenspelers veld beland, wordt men een veld vooruit gezet totdat men op een leeg veld beland. Aantal spelers kan tussen 2-4 gezet worden. Dit getal is inclusief eventuele computer-tegenstanders. Dobbelsteen kan een Ludo-dobbelsteen of een normale dobbelsteen zijn. Het verschil is hieronder uitgelegd. Uitnodigen-knop opens een menu waar u kunt chatten en vrienden of robots uitnodigen om in uw spel te deelnemen. Spelers met een groene Ludo-pion voor hun naam zijn online en klaar om te spelen. Spelers met een rode Ludo-pion zijn online maar bezig met een ander Ludo-partij. Een rode stip betekent dat de speler offline is en een groene stip betekent dat de speler online is maar bezig is met een heel ander spel. U moet dus altijd spelers met een groene pion of groene stip uitnodigen sinds dat de kans groter is, dat deze spelers tijd hebben om te spelen. U kunt ook computer-tegenstanders uitnodigen. De naam van de computer-tegenstander laat zien welk type spel het over gaat. U hoeft niemand te uitnodigen om de "Kies regels"-functie te gebruiken. U kunt de regels kiezen die u mee wilt spelen en daarna zoeken naar tegenstanders. Als er andere spelers zijn, die met hetzelfde reglement wilt spelen, worden jullie automatisch samen gezet.

  Dobbelsteen

  Ludo kan met twee dobbelstenen gespeeld worden. Een normale dobbelsteen of de populaire Ludo-dobbelsteen. Ludo-dobbelsteen heeft zes zijden, maar de ogen 3 en 5 zijn vervangen met een wereldbol en een ster. Als men een bol gooit, mag men een pion naar het eerste veld met een bol op het bord zetten - ook vanuit het startgebied. En zes geeft ook toegang om een pion uit het startgebied te zetten. Wanneer men een ster met de dobbelsteen gooit, mag men een pion verzetten naar de volgende ster en daarna nog een ster verzetten. Als een pion zo dicht bij het doel is, dat het geen zin heeft om een bol of een ster te gebruiken, kan deze gooi niet om die pion gebruikt worden. Alle andere gooien geeft het recht om het aantal velden te zetten die het aantal ogen aangeeft. Bonusgooien worden bij een bol of een zes behaalt. Normaal is een dobbelsteen met zes zijden zonder wereldbol en ster. Hier moet men zes slaan om uit het startgebied te komen. Alle andere getallen geven het recht om de aantal velden te verzetten, die de aantal ogen aangeeft. Bonusgooi kan alleen bij een zes behaalt worden. Het maximale aantal bonusgooien is 1x.

  Bord

  Op het bord zijn er meerdere speciale gebieden en velden. Startgebied is daar waar de vier pionnetjes beginnen. Om een pion uit het startgebied te zetten moet men een bol of een zes gooien. Als alle pionnetjes in het startgebied staan, mag men drie keer met de dobbelsteen gooien. Daarna gaat de beurt verder aan een andere speler. Doelgebied is daar waar de vier pionnetjes moeten eindigen. Elke speler heeft zijn eigen doelgebied en andere spelers mogen dus niet hun pionnetjes daar neerzetten. Om het eind van het doelgebied te behalen moet men precies op het eindveld belanden - zo niet, moet men de pion terugzetten. Bol-velden beschermd pionnetjes van afgegooid te worden. Als een tegenstanders pion op een beschermde pion beland, wordt deze zelf afgegooid. Deze regel geldt niet bij de gekleurde bol-velden. Ster-velden zijn velden die een pion snel vooruit stuurt. Als men op een ster terecht komt, mag de pion verder naar de volgende ster gezet worden. Als de ster na het doelgebied ligt, wordt de pion direct naar het doel gestuurd.

  Computer-control, koffie-pauses en gelijk spel

  Ludo kan soms heel lang duren, dus soms heeft u nodig om kort het spel te verlaten. Als dit het geval is, kunt u op de koffieknop drukken en de computer uw spel laten overnemen tot u weer terug bent. Computer-control duurt maximaal vijf minuten, dus wees niet te lang afwezig. Als u langer dan vijf minuten weg bent, wordt u van het spel verwijdert en de computer neemt het spel voor u over. Dit levert een straf op 50 velden en dus waarschijnlijk niet het spel zal winnen. De winnaar is natuurlijk degene die eerst alle pionnetjes in het doel heeft. De tweede plaats wordt uitgemaakt door degene die het dichts bij de winnaar is. Bij gelijk spel wordt het spel op andere dingen bepaalt: velden verzet, straf, tijd onder computer-control en laatst een kieskeurige trekking.

  Tokens

  Bij het begin van een spel geeft elke speler 10.000 tokens af. Deze punten worden tussen de spelers verdeelt als het spel af is. Zijn er computer-tegenstanders in het spel, wordt de premie minder.

  Rating

  In Ludo wordt de rating verdeelt wanneer het spel af is. Hoe de punten verdeelt worden is afhankelijk van het verschil tussen de ratings van de spelers en het resultaat van het spel. Als u een tegenstander heeft verslaan, die beter dan u is, ontvangt u veel rating. Op dezelfde manier geldt het dat als u van een tegenstander verliest, die minder rating dan u heeft, dan verliest u veel rating. Om te vermijden dat de top plaatsen continue door spelers met hoge rating bezet zijn, hebben wij het zo gemaakt dat de rating automatisch met 1% valt als u meer dan 14 dagen niet actief in het spel bent.


  De geschiedenis van Mens Erger Je Niet

  Mens Erger Je Niet is een populair bordspel dat door mensen van alle leeftijden wordt gespeeld. De geschiedenis van het spel gaat enkele eeuwen terug en heeft wortels in verschillende culturen over de hele wereld. De vroegste vorm van Mens Erger Je Niet gaat terug tot de 6e eeuw in India, waar het bekend stond als "Pachisi". Pachisi was een spel dat op een gekruist bord werd gespeeld met dobbelstenen en schijven. Het werd gespeeld door Indiase koningen en was een favoriet onder de adel.

  Pachisi werd later door het Britse kolonialisme in de westerse wereld geïntroduceerd en werd in de 19e eeuw populair als familiespel in Engeland. Het spel werd in zijn moderne vorm bekend als "Ludo" en staat in Nederland bekend als "Mens Erger Je Niet".

  Mens Erger Je Niet werd een populair bordspel dat zich wereldwijd verspreidde en in verschillende landen verschillende variaties kende. Het ontwerp en de regels van het spel variëren enigszins per cultuur en editie, maar het algemene concept en doel blijven hetzelfde.

  Mens Erger Je Niet wordt meestal gespeeld door 2 tot 4 spelers, waarbij gebruik wordt gemaakt van een bord met gekleurde paden die een kruis vormen. Elke speler heeft vier stukken die in hun respectievelijke startgebieden beginnen. Het doel is om de stukken over het bord te verplaatsen en ze veilig naar hun bestemming te brengen door met de dobbelstenen te gooien.

  Spelers gooien de dobbelstenen en verplaatsen hun stukken het aantal vakjes dat overeenkomt met de waarde van de dobbelstenen. Er zijn ook speciale ruimtes op het bord die het spel kunnen beïnvloeden, zoals veilige zones die stukken beschermen tegen knock-out door tegenstanders, en ruimtes waar stukken elkaar kunnen slaan en teruggestuurd kunnen worden naar het begin.

  Mens Erger Je Niet is een spel dat geluk en strategie combineert. Spelers moeten beslissingen nemen over welke stukken ze moeten verplaatsen en hoe ze de worp van de dobbelstenen het beste kunnen gebruiken om hun voortgang te maximaliseren en tegelijkertijd te voorkomen dat hun tegenstanders het doel bereiken.

  Mens Erger Je Niet is niet alleen leuk en vermakelijk, maar bevordert ook de sociale interactie en de competitieve geest onder spelers. Het is een spel dat zowel door kinderen als volwassenen gespeeld kan worden en geschikt is voor familiebijeenkomsten, spelletjesavonden of als ontspannende activiteit thuis.

  De geschiedenis van Mens Erger Je Niet is een bewijs van het vermogen van het spel om te overleven en te bloeien over generaties en culturen heen. Het is een geliefde klassieker die mensen over de hele wereld nog steeds vreugde en plezier brengt.


  Algemene informatie over Mens Erger Je Niet

  Mens Erger Je Niet is een spannend bordspel dat familie en vrienden samenbrengt voor een leuke en competitieve spelervaring. Het wordt meestal gespeeld door 2 tot 4 spelers en staat bekend om zijn kleurrijke bord en opvallende velden. 

  Het bord in Mens Erger Je Niet bestaat uit een vierkant speelbord, verdeeld in gekleurde paden die het gebied van elke speler vertegenwoordigen. Elke speler heeft vier stukken van een specifieke kleur, beginnend vanuit hun respectievelijke startgebied. Het doel is om de stukken over het bord te verplaatsen en ze veilig thuis te brengen op hun eindbestemming.

  Het spel begint waarbij elke speler een dobbelsteen gooit om te bepalen wie mag beginnen. De speler met de hoogste score krijgt de eer om te starten. Het spel gaat dan met de klok mee, waarbij elke speler de dobbelstenen gooit en zijn pionnen over het bord verplaatst.

  Het doel is om de pion het exacte aantal vakjes te verplaatsen, afhankelijk van de waarde van de dobbelstenen. Als een pion op een veld terechtkomt met de pion van een tegenstander, wordt de pion van die tegenstander uitgeschakeld en teruggestuurd naar de start. Maar als een veld wordt beschermd door zijn eigen pion, is het veilig en kan de pion van de tegenstander niet worden uitgeschakeld.

  Spelers moeten hun bewegingen strategisch plannen en mogelijke risico's en beloningen overwegen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het naar voren verplaatsen van je eigen stukken en tegelijkertijd het blokkeren of uitschakelen van de stukken van je tegenstander. Geluk speelt ook een rol, aangezien de worp van de dobbelstenen bepaalt hoe ver en hoe snel de stukken kunnen bewegen.

  Mens Erger Je Niet is niet alleen leuk, maar bevordert ook de sociale interacties en samenwerking. Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met familie en vrienden, herinneringen op te halen en onderweg te lachen. Het spel is ook geschikt voor spelers van alle leeftijden, omdat het gemakkelijk te leren en te spelen is.

  Mens Erger Je Niet is beschikbaar in verschillende edities en formaten, waaronder fysieke bordspellen, online versies en zelfs mobiele apps. Hiermee kunnen spelers op verschillende platforms van het spel genieten en het spel aanpassen aan hun voorkeuren.

  Mens Erger Je Niet is een tijdloze bordspelklassieker en nog steeds een van de meest geliefde en gespeelde spellen ter wereld. Het is een spel dat vreugde, gelach en opwinding brengt op elke spelavond of bijeenkomst. Of je het nu speelt als een informeel tijdverdrijf of als een intense competitie, Mens Erger Je Niet is een favoriet onder veel spelers.

  Tags: Bordspel, board game, elke speler kiest, pachisi, Cowrie Shells

  Filmpje van het spel

  Vergelijkbare spellen

  Beoordelingen

  empty stars
  filled stars
  Toevoegen
  • spil

   Het is een oké spel, maar moe zijn van degenen die expres uitspringen elke keer dat die robots helemaal naar buiten moesten springen, dan was er misschien minder dat het niet irritant maakte voor degenen onder ons die achterover leunden

  • Leuk bordspel

   Het bekende bordspel mens-erger-je-niet maar dan online. Vooral in een toernooi zijn er veel tokens te winnen :-) maar je kunt ook zelf je regels kiezen en bepalen dat is een geweldige optie.

  • Leuk spel

   Leuk spel
   Lekker ouderwets mens erger je niet spelen
   Ik hou er van .
   Leuke toernooitjes als je bij de laaste 2 zit ga je door super leuk

  • leuk

   leuk spel alleen jammer van de wachttijden.
   en jammer dat je niet mee kan kijken bij de volgende ronde als je verliest.

  • TOP

   heerlijk spel om te spelen altijd gezellig alleen neem er wel je tijd voor want gemiddeld wel een uurtje zoet mee

  • ludo

   ik vind het spel ludo grandioos. ik speel het regelmatig zo niet dagelijks, als ik even tijd heb speel ik het vooral ludo met de computer de uitdagingen. vind ik fantasties.
   geen verandwoording af te leggen.
   lekker mezelf zijnen vooral ontspanning die iker bij vind

  • leuk

   heerlijk spel om te spelen. altijd gezellig.
   alleen neem er wel je tijd voor want gemiddeld wel één uurtje zoet mee

  • top spel

   is een leuk gezelligheids spel en lig vaak ook in een deuk van het lache met vechtludo top gedaan al zeg ik het zo en leuke uitstraling

  • Ludo

   een leuk spel om het eens anders te spelen, er moeten alleen nog meer mensen erbij komen, anders kun je niet spelen