facebook-pixel

Ludo - Mens Erger Je Niet

Keer gespeeld: 12.678.584
Gespeeld vandaag: 2.081
Laatste uur: 186

Ludo is een klassiek bordspel voor twee, drie of vier spelers. Stuur je tegenstanders met één worp naar huis en zorg dat je stukken achter de finish komen om te winnen. Je speelt voor leuke nieuwe stukken, ratingpunten en om eindeloos plezier te hebben met andere spelers.

Toernooien

 • Standaard Ludo

  Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Ludo
  #1597653
 • Gevechts Ludo

  Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Ludo
  #1609711
 • Uitdagingen

  Follow the Leader
  Throw the Dice
  New Year 2024
  Pumpkin Season
  Watermelon Season
  Venus
  Primrose
  Active Fun
  Summer Camp
  Go Home
  Goodbye 2021
  Pink October
  Autumn Delight
  Summer Vibes
  G.I. June
  May with the Wind
  Goodbye April
  Birds Chirping
  Frozen Lake
  First Month
  For the holidays
  Complete to Win
  Move your Brick
  Fight Night
  Striking Strategy
  Hold on
  Ludo Income
  Kung Fu Ludo
  Landing Spot
  Winning Strategy
  Crazy Pieces
  Kick it
  Ludo Money
  Running Pieces
  Winning Match
  Crazy for Ludo
  Kick Off
  Gracious Winner
  Home Sweet Home
  Go Home
  Game On
  Ludo Attack

  Medailles

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Jump
  Jump
  Kick It
  Kick It

  Ludo online spelen

  Het spel

  Ludo is een bordspel voor 2-4 spelers dat door de hele familie gespeeld kan worden. Het wordt gespeeld door elke speler vier stukken, een dobbelsteen en een van de vier mogelijke startgebieden te geven. Het doel is om je stukken helemaal rond het bord te bewegen om het doelgebied te bereiken. Spelers gooien om de beurt met een dobbelsteen die bepaalt hoe ver een stuk verplaatst kan worden. De eerste speler die al zijn stukken bij het doel heeft, wint het spel.
  Als een speler zijn stuk zo verplaatst dat het bovenop een stuk van de tegenstander terechtkomt, wordt het stuk van de tegenstander helemaal teruggezet naar zijn startgebied. De algemene strategie in het spel is om te voorkomen dat je eigen stukken naar huis worden geslagen, terwijl je tegelijkertijd probeert op de stukken van je tegenstanders te landen om ze naar huis te slaan.

  Er zijn twee manieren om te voorkomen dat je stukken naar huis worden geslagen; door ze op een wereldbolveld te laten staan, of door twee of meer stukken op hetzelfde veld te laten staan. Behalve dat de stukken veilig zijn, wordt ook een stuk van de tegenstander dat op het veld terecht komt naar huis geslagen.

  We willen duidelijk maken dat alle soorten tactisch spel zijn toegestaan in Ludo en toernooien en dat je alle seconden in het spel kunt gebruiken om je zet te doen.
  Geniet van een goed Ludo spel


  Zoek spellen

  De beste manier om een nieuw spel te beginnen is door op "Zoek spellen" te drukken en het spel geschikte tegenstanders voor je te laten zoeken. Dit zorgt ervoor dat je tegenstanders krijgt met een rating die zo dicht mogelijk bij die van jezelf ligt, en dat je snel kunt beginnen met spelen.

  Bij het vinden van spellen wordt altijd de meest populaire set regels geselecteerd.

  Ludo regels

  In plaats van de populaire "Zoek spellen" functie te gebruiken, kun je je eigen regels kiezen en degenen uitnodigen met wie je wilt spelen, of zoeken naar mensen die dezelfde set regels willen.

  Strijd Ludois een bijzonder agressieve variant van Ludo, waarbij spelers worden gedwongen om de stukken van de tegenstander zo snel mogelijk te slaan. Als je de kans mist om een stuk van de tegenstander te slaan, wordt je eigen stuk geslagen.

  Vriendschap Ludovoorkomt dat spelers elkaars stukken slaan. Als je op een stuk van de tegenstander terecht komt, gaat het stuk een veld vooruit totdat het op een vrij veld terecht komt.

  Aantal spelerskan ingesteld worden op 2-4. Dit aantal is inclusief eventuele computertegenstanders. Dit aantal is inclusief eventuele computertegenstanders.

  Dobbelstenenkunnen zowel Ludodobbelstenen als gewone dobbelstenen zijn. Het verschil wordt hieronder beschreven.

  De knop Uitnodigenopent een menu waarin je kunt chatten en vrienden of robots kunt uitnodigen om mee te doen aan je spel. Spelers met een groene ludotegel naast hun naam zijn online in Ludo en klaar om te spelen, terwijl spelers met een rode ludotegel naast hun naam online zijn in Ludo maar al aan het spelen zijn. Een rood bolletje naast de naam van een speler betekent dat hij offline is, terwijl een groen bolletje betekent dat hij online is in een ander spel op Komogvind. Nodig daarom altijd mensen uit met een groene tegel of een groene stip naast hun naam, want die hebben waarschijnlijk meer tijd om te spelen. Computertegenstanders kunnen ook uitgenodigd worden.

  Je hoeft niemand uit te nodigen om de functie "Regels selecteren" te gebruiken. Je kunt ook gewoon de regels selecteren waarmee je wilt spelen en op de zoekknop drukken. Als er andere spelers op zoek zijn naar een spel met vergelijkbare regels, worden jullie automatisch bij elkaar gezet.

  Dobbelen

  Ludo kan gespeeld worden met twee soorten dobbelstenen - een gewone zeszijdige dobbelsteen of de zeer populaire Ludodobbelsteen.

  Ludo-de dobbelsteen heeft zes zijden, maar de ogen 3 en 5 zijn vervangen door een wereldbol en een ster. Als je de wereldbol gooit, moet je een stuk verplaatsen naar het dichtstbijzijnde wereldbolveld op het bord - ook vanuit je startgebied. Een zes geeft je ook het recht om een stuk uit het startgebied te verplaatsen. Als je een ster gooit met de dobbelsteen, mag je een speelfiguur verplaatsen naar het dichtstbijzijnde sterveld - en dan naar de volgende springen. Als een stuk te dicht bij het doel is om van een wereldbol of ster te profiteren, kan de worp niet op dat stuk worden gebruikt. Alle andere worpen geven het recht om een stuk het aantal vakjes te verplaatsen dat door de ogen wordt aangegeven. Extra worpen worden gegeven door een wereldbol of een zes te gooien.

  Regelmatigis een zeszijdige kubus zonder ster of wereldbol. Er is een zes nodig om een figuur uit het startgebied te verplaatsen, terwijl alle andere worpen je toelaten om een figuur te verplaatsen tot het aantal vakjes aangeduid door de ogen. Extra worpen worden alleen gegeven als er met een zes wordt gegooid.

  Voor beide dobbelstenen is het aantal extra worpen beperkt tot één.

  Het speelbord

  Het speelbord heeft verschillende speciale gebieden en vakjes.

  Het startgebiedis waar de vier schijven beginnen. Om een steen uit het startgebied te halen, moet je een wereldbol of een zes gooien. Als je al je stenen in het startgebied hebt, mag je maximaal drie keer gooien met de dobbelsteen voordat je verder gaat.

  Het doelgebiedis waar de vier stenen naartoe worden verplaatst. Het bord wordt met de klok mee gespeeld. Elke speler heeft zijn eigen doelgebied en geen enkele andere speler kan zijn stenen erin zetten. Om het einde van het doelgebied te bereiken, moet je het precies raken - anders moet je je stuk in de tegenovergestelde richting verplaatsen.

  Bolveldenbeschermen de stukken tegen stoten. Als een stuk van de tegenstander op een beschermd stuk terechtkomt, wordt het zelf naar huis geslagen. Er is echter een uitzondering voor de gekleurde wereldbolvelden. Bijvoorbeeld, alleen rode stukken kunnen worden beschermd op het rode wereldbolveld, ongeacht het aantal stukken op het veld. Als je twee stukken op de gekleurde wereldbol van je tegenstander hebt staan, kunnen ze allebei naar huis worden geslagen.

  Sterretjesfungeren als sluiproutes die de stukken sneller naar het doelgebied kunnen brengen. Als een stuk op een ster terechtkomt, moet het naar de volgende ster worden verplaatst. Als er op de ster voor het doelgebied wordt geland, wordt het stuk direct naar het doel verplaatst.

  Computerbesturing, koffiepauzes en remises

  Bordspel Ludo kan een lang spel zijn, dus soms moet je het spel even verlaten om koffie of iets anders te halen. In die situatie kun je op het koffiekopje drukken en de computer je zetten laten doen zonder dat je tegenstanders op je hoeven te wachten. Je kunt echter maar maximaal vijf minuten onder controle van de computer zijn, dus zorg ervoor dat je pauzes kort zijn.

  Als je langer dan vijf minuten inactief bent, word je op dezelfde manier uit het spel verwijderd als wanneer je het spel had verlaten door op te geven. De computer neemt dan de controle over je stukken over en je krijgt een straf van 50 vakjes - dit betekent dat je het spel waarschijnlijk niet kunt winnen als je het hebt verlaten, zelfs als de computer voor je verder speelt.

  De winnaar is natuurlijk degene die al zijn stukken als eerste bij de finish krijgt. De secundaire posities worden in eerste instantie bepaald door hoe dicht de spelers bij winst zijn. Bij een gelijke stand spelen een aantal andere factoren een rol: verplaatste vakjes, ontvangen strafpunten, tijd onder controle van de computer en uiteindelijk de remise.

  Tokens

  Wanneer een spel wordt gestart, wordt er een pool met tokens aangemaakt - 10.000 per speler. De pool wordt verdeeld onder de spelers als het spel voorbij is. Als er computertegenstanders in het spel zijn, zal de pool kleiner zijn.

  Rating

  In Ludo worden de ratings verdeeld aan het einde van het spel. Hoe de punten worden verdeeld hangt af van het verschil in rating tussen de spelers en de uitkomst van het spel. Hoe beter je tegenstander, hoe meer punten je krijgt. Als je verliest van een tegenstander met een lage rating, verlies je ook veel rating. Om te voorkomen dat gebruikers met een hoge rating voor altijd bovenaan blijven staan door te stoppen met spelen, daalt je rating automatisch met 1% als je 14 dagen niet hebt gespeeld.

  Ludo geschiedenis

  Ludo is een populair bordspel dat wordt gespeeld door mensen van alle leeftijden. De geschiedenis van het spel gaat verschillende eeuwen terug en heeft zijn wortels in verschillende culturen over de hele wereld.

  De vroegste vorm van Ludo kan worden teruggevonden in de 6e eeuw in India, waar het bekend werd als "Pachisi". Pachisi was een spel dat gespeeld werd op een gekruist bord met dobbelstenen en damstenen. Het werd gespeeld door Indiase koningen en was favoriet bij de adel.

  Pachisi werd later geïntroduceerd in de Westerse wereld door het Britse kolonialisme en werd populair als familiespel in Engeland in de 19e eeuw. Het spel werd bekend als "Ludo" in zijn moderne vorm en was ook bekend als "Mennesker Ærgre sig" of "Mensch Ärgere Dich Nicht" in Duitsland.

  Ludo werd een populair bordspel dat zich wereldwijd verspreidde en verschillende variaties kreeg in verschillende landen. Het ontwerp en de regels van het spel variëren licht afhankelijk van de cultuur en de uitgave, maar het algemene concept en doel blijft hetzelfde.

  Ludo wordt meestal gespeeld door 2 tot 4 spelers met behulp van een bord met gekleurde paden die een kruis vormen. Elke speler heeft vier stukken die beginnen in hun respectievelijke startgebieden. Het doel is om de stukken over het bord te verplaatsen en ze veilig naar hun eindbestemming te brengen door met de dobbelstenen te gooien.

  Spelers gooien met de dobbelstenen en verplaatsen hun stukken het aantal vakjes dat overeenkomt met de waarde van de dobbelstenen. Er zijn ook speciale velden op het bord die het spel kunnen beïnvloeden, zoals veilige zones die de stukken beschermen tegen wegslaan door tegenstanders en velden waar de stukken elkaar kunnen raken en teruggestuurd worden naar het begin.

  Ludo is een spel dat geluk en strategie combineert. Spelers moeten beslissingen nemen over welke stukken ze willen verplaatsen en hoe ze de dobbelsteenworp het beste kunnen gebruiken om hun vooruitgang te maximaliseren terwijl ze proberen te voorkomen dat hun tegenstanders het doel bereiken.

  Ludo is niet alleen leuk en vermakelijk, maar het bevordert ook sociale interacties en competitieve geest onder spelers. Het is een spel dat zowel door kinderen als volwassenen gespeeld kan worden en is geschikt voor familiebijeenkomsten, spelavonden of als ontspannende activiteit thuis.

  De geschiedenis van Ludo is een bewijs van het vermogen om te overleven en te bloeien door generaties en culturen heen. Het is een geliefde klassieker die nog steeds plezier brengt aan mensen over de hele wereld.

  Over Ludo

  Ludo is een spannend bordspel dat familie en vrienden samenbrengt voor een leuke en competitieve spelervaring. Het wordt meestal gespeeld door 2 tot 4 spelers en staat bekend om zijn kleurrijke bord en opvallende stukken.

  Het bord in Ludo bestaat uit een vierkant bord verdeeld in gekleurde paden die het gebied van elke speler vertegenwoordigen. Elke speler heeft vier stukken van een specifieke kleur, beginnend vanuit hun respectievelijke startgebieden. Het doel is om de stukken over het bord te verplaatsen en ze veilig op hun eindbestemming te krijgen.

  Het spel begint met elke speler die een dobbelsteen gooit om te bepalen wie er begint. De speler met de hoogste score krijgt de eer om te beginnen. Daarna gaat het spel met de klok mee, waarbij elke speler de dobbelstenen gooit en zijn stukken over het bord verplaatst.

  Het doel is om de stukken precies het aantal vakjes te verplaatsen volgens de waarde van de dobbelstenen. Als een stuk op een veld komt waar een stuk van de tegenstander staat, wordt het stuk van de tegenstander weggeslagen en teruggestuurd naar het begin. Als een veld echter wordt beschermd door een eigen stuk, is het veilig en kan het stuk van de tegenstander niet worden uitgeschakeld.

  Spelers moeten hun zetten strategisch plannen en mogelijke risico's en beloningen overwegen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het vooruit zetten van je eigen stukken en het blokkeren of uitschakelen van de stukken van de tegenstander. Geluk speelt ook een rol, want de worp van de dobbelstenen bepaalt hoe ver en hoe snel de stukken kunnen bewegen.

  Ludo is niet alleen leuk, maar bevordert ook sociale interactie en samenwerking. Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met familie en vrienden en onderweg herinneringen op te halen en te lachen. Het spel is ook geschikt voor spelers van alle leeftijden omdat het makkelijk te leren en te spelen is.

  Ludo is verkrijgbaar in verschillende spellen en formaten, waaronder fysieke bordspellen, online versies en zelfs mobiele apps. Hierdoor kunnen spelers genieten van het spel op verschillende platforms en het spel aanpassen aan hun voorkeuren.

  Ludo is een tijdloze klassieker in bordspellen en blijft een van de meest geliefde en gespeelde spellen ter wereld. Het is een spel dat vreugde, gelach en opwinding brengt op elke spelavond of bijeenkomst. Of Ludo nu gespeeld wordt als informeel tijdverdrijf of als een intense competitie, het is een favoriet onder veel spelers.

  Tags:Bordspel, elke speler kiest, pachisi, Kaurischelpen

  Filmpje van het spel

  Beoordelingen

  22
  4.3
  Wat vindt u?
  • spil

   Het is een oké spel, maar moe zijn van degenen die expres uitspringen elke keer dat die robots helemaal naar buiten moesten springen, dan was er misschien minder dat het niet irritant maakte voor degenen onder ons die achterover leunden

  • Leuk bordspel

   Het bekende bordspel mens-erger-je-niet maar dan online. Vooral in een toernooi zijn er veel tokens te winnen :-) maar je kunt ook zelf je regels kiezen en bepalen dat is een geweldige optie.

  • Leuk spel

   Leuk spel
   Lekker ouderwets mens erger je niet spelen
   Ik hou er van .
   Leuke toernooitjes als je bij de laaste 2 zit ga je door super leuk

  • leuk

   leuk spel alleen jammer van de wachttijden.
   en jammer dat je niet mee kan kijken bij de volgende ronde als je verliest.

  • TOP

   heerlijk spel om te spelen altijd gezellig alleen neem er wel je tijd voor want gemiddeld wel een uurtje zoet mee

  • ludo

   ik vind het spel ludo grandioos. ik speel het regelmatig zo niet dagelijks, als ik even tijd heb speel ik het vooral ludo met de computer de uitdagingen. vind ik fantasties.
   geen verandwoording af te leggen.
   lekker mezelf zijnen vooral ontspanning die iker bij vind

  • leuk

   heerlijk spel om te spelen. altijd gezellig.
   alleen neem er wel je tijd voor want gemiddeld wel één uurtje zoet mee

  • top spel

   is een leuk gezelligheids spel en lig vaak ook in een deuk van het lache met vechtludo top gedaan al zeg ik het zo en leuke uitstraling

  • Ludo

   een leuk spel om het eens anders te spelen, er moeten alleen nog meer mensen erbij komen, anders kun je niet spelen