facebook-pixel

Siesta Solitaire - Patience

Keer gespeeld: 11.271.884
Gespeeld vandaag: 2.963
Gebruikers gespeeld uur: 264

Amigos! Senoritas! Gringos! De klassieke solitaire is naar Mexico gekomen waar u de strijd kunt aangaan om de meeste punten te behalen! Des te hoger de ronde die u bereikt des te meer punten u krijgt. Elke 3 en 24 uur heeft het spel grote token prijzen Arriba! Arriba!

Laatste nieuws

Nieuwe medailles in Siesta Solitaire image
Nieuwe medailles in Siesta Solitaire
15 Apr, 2024
We zijn blij om eindelijk aan te kunnen kondigen dat we 4 nieuwe medailles hebben toegevoegd in Siesta Solitaire. We willen jullie toewijding en vaardigheden in het spel belonen en kijken ernaar uit om te zien hoe deze nieuwe...
Meer lezen

Uitdagingen

Level Up
Lost for Words
Winter Solstice
Harvest Month
Summer School
Shortest Month
Fit For Fight
Follow Up
Christmas Time
Winter Games
Pink October
Brown Leaves
Vibes on the Beach
Summer Holiday
May with the Wind
Hello May!
Final Call
Snow on the Hill
New Year's Resolution
For the holidays
Sleeping Cards
Siesta at the Beach
Mexican Boy
Playing Cards
Rainbow Tuesday
Sleeping All Day
Jingle Siesta
Game on
Night Night
Siesta Skills
Resting Time
Easy Peasy
Hibernation
Highly Skilled
Ace to King
Hot Siesta
Party in Mexico
Hard Cards
Easy Siesta
Easy Routine
You Snooze You Lose
A La Playa
Hola Solitaire
Spin 2 Win
Difficult Cards
Cinco Solitaires
Cold Siesta
Bonus Siesta
Excellent Points
Vamos!
Hard Times
Mexican Springtime
Arriba Arriba
Poco Loco
Mexican Game
Fiesta Time
Sun and Solitaire
Hot Chilli
Siesta Time
Sombrero
Little Mexican

Medailles

Basic
Basic
Expert
Expert
Card Queen
Card Queen
Card King
Card King
Sapphire
Sapphire
Emerald
Emerald
Ruby
Ruby
Diamond
Diamond

Hulp

Zo speel je patience

Gratis patience solitaire bij Playtopia. Het meest populaire patience spel in Nederland

Patience online op zijn best en volledig gratis - patience is een van de meest populaire kaartspellen. Onze versie van Patience bevat geweldige kaarten, leuke prijzen en een ontspannen en vrolijke Mexicaanse sfeer. Het spel heeft highscore-competities waarin je tegen alle andere spelers kunt spelen om de meeste punten te scoren of jezelf eenvoudigweg met je vrienden te kunnen vergelijken. Je kunt de hoogste score in de linkerbovenhoek van het spelvenster zien. Elke drie en 24 uur zijn er winnaars, terwijl er ook kleinere prijzen zijn voor de 49 dichtsbijzijnde concurrenten. Veel plezier met het spelen van Patience, de meest populaire Solitair, die je hier bij Playtopia gratis kunt spelen.

Patience regels

Online Patience begint met 7 stapels kaarten van toenemende lengte, 4 eindstapels en een pak kaarten. Kort uitgelegd gaat het om het verzamelen van alle kaarten in hun reeks, van aas tot koning. In Classic Solitaire spellen moeten de eindstapels worden opgebouwd in reeksen van aas tot koning - kaart voor kaart. In de zeven stapels onder de eindstapels moet je de kaarten in aflopende volgorde en met wisselende kleuren plaatsen. Zowel enkele kaarten als hele reeksen kaarten met een afnemende waarde en veranderende kleuren kunnen tussen de verschillende stapels worden verplaatst. Wanneer een gesloten kaart vrijkomt, kan deze worden omgedraaid zodat de gesloten kaart naar boven komt, waarna de kaart net als alle andere kaarten in het spel kan worden gespeeld. Er zijn enigszins verschillende versies van patience online, zoals spider solitaire en Napoleon solitaire. Als je deze al eerder hebt geprobeerd te spelen, kun je ook gemakkelijk het ouderwetse Patience leren. Onze Patience is gebouwd volgens de ouderwetse regelset. Het algemene doel bij het neerleggen van de solitaire, en om deze omhoog te laten gaan, is om alle 52 kaarten van de stapel en de zeven kolommen naar vier stapels te verplaatsen. Om dit te doen, trek je kaarten van de stapel naar de zeven kolommen en vervolgens naar de eindstapels. In de kolommen moeten de kaarten in aflopende volgorde (6, 5, 4, etc.) en afwisselend rood of zwart worden geplaatst. In elke kolom kunnen alleen koningen op het onderste veld worden geplaatst. Als je kaarten naar de eindstapels verplaatst, moet dit in de juiste volgorde gebeuren (aas, 2, 3, etc.) totdat alle kaarten op hun plaats liggen, en dan heb je een spel Patience gewonnen.

Zo speelt u solitaire patience

Er zijn twee manieren om de kaarten te verplaatsen. Ofwel kunt u ze verslepen met de muis door op de linkermuisknop te drukken of u kunt ook met de linkermuisknop op de kaart klikken en daarna op de plaats waarnaar u de kaart wil verplaatsen. De rechtermuisknop kunt u gebruiken om kaarten naar de eind-stapels te verplaatsen. Als u met de rechtermuisknop op een kaart klikt dan zal deze naar een eind-stapel gaan (indien mogelijk). Als u met de rechtersmuisknop op de achterkant klikt dan zullen alle kaarten die naar een eind-stapel kunnen zich daarheen verplaatsen. Dezelfde functie kunt u gebruiken als u dubbelklikt op de linkermuisknop.

Punten

Uw score wordt als volgt berekent: Kaart van stapel naar kolom: 5 punten Kaart van stapel naar eind-stapel: 15 punten Kaart van kolom naar eind-stapel: 10 punten Draai een kaart om in een kolom: 5 punten Kaart van eind-stapel naar kolom: De punten die u kreeg voor het verplaatsen van de kaart naar de eind-stapel worden van uw score afgetrokken. Ga door alle kaarten van de stapel: U verliest punten gelijk aan het aantal kaarten in de stapel. Daarnaast, worden de punten vermenigvuldigd met het rondenummer. Als u in ronde 2 bent krijgt u dus dubbel zoveel punten als in de eerste ronde - en als u in ronde 10 bent kreegt er er dus 10 keer zoveel!

Moeilijkheidsgraden

Het enige verschil tussen de drie moeilijkheidsgraden is het aantal kaarten dat u van de stapel mag gebruiken. U mag door de stapel kaarten gaan zo vaak als u wilt, maar dit kost u telkens 100 punten. Normaal: Hier wordt een kaart van de stapel gehaald. Moeilijk: Hier worden twee kaarten van de stapel gehaald. Expert: Hier worden drie kaarten van de stapel gehaald.

Tokens en Bonus spin

U wint tokens zoals u punten wint, maar u krijgt echter meer tokens des te hoger de moeilijkheidsgraad is waarin u speelt. Bonus Spin wordt gegeven als u vier chilipepers heeft verzameld. U vindt deze willekeurig onder de onderste kaart van een kolom.


Kun jij nu een solitaire neerleggen? Wij denken dat je het kunt! TIP: Als je het gevoel hebt dat je patience helemaal verkeerd is gegaan, kun je eventueel proberen de muis naar de rechterbovenhoek te bewegen, het menu te openen en op herstart te drukken om een ​​nieuwe start te krijgen. Veel succes met patience geheel gratis - hier bij Playtopia.


Tags: Classic solitaire, Play solitaire, card games, klondike solitaire, face down card

De geschiedenis van Patience

De geschiedenis van Patience (Solitaire) is niet zo goed gedefinieerd als de geschiedenis van andere spellen zoals schaken of pokeren. In feite is de exacte plaats en tijd van herkomst van Patience onbekend. Er zijn verschillende theorieën en speculaties over de geschiedenis van het spel, maar geen daarvan is bevestigd. Een van de meest populaire theorieën is dat Patience in de 18e eeuw in Frankrijk is ontstaan. Er wordt gezegd dat het spel door de adel werd gespeeld als tijdverdrijf. Omdat kaartspellen destijds erg populair waren, is het niet verrassend dat er een vorm van solitaire werd ontwikkeld. Een andere theorie is dat Patience zijn wortels kan hebben in het oude China of Arabië. Er wordt aangenomen dat het spel door handelaars of kruisvaarders naar Europa is gebracht. Er is echter geen concreet bewijs voor deze theorie. Ongeacht de oorsprong is Patience een van de populairste en bekendste solitaire-spellen ter wereld geworden. Het is als standaardfunctie opgenomen in veel besturingssystemen op computers en elektronische apparaten, wat heeft bijgedragen aan de populariteit ervan. Hoewel de exacte geschiedenis van Patience een mysterie blijft, zijn de eenvoud en entertainmentwaarde ervan geliefd bij generaties spelers. Het is nog steeds een van de meest gespeelde solitaire-spellen en is een grote favoriet van velen die hun strategisch denken en logische vaardigheden op de proef willen stellen.

Algemeen over Patience

Patience is een klassiek en populair kaartspel dat door veel mensen over de hele wereld wordt gespeeld. Het spel maakt gebruik van een standaard kaartspel van 52 kaarten en wordt meestal door één persoon gespeeld. Het doel van Patience is om alle kaarten in een specifieke volgorde te rangschikken en ze in vier stapels te sorteren, één voor elke reeks (harten, ruiten, schoppen en klaveren).

Het spel begint met het schudden van de kaarten en deze vervolgens in zeven kolommen te leggen, waarbij het aantal kaarten in elke kolom toeneemt. De eerste kolom bevat één kaart, de tweede twee kaarten, enzovoort totdat de zevende kolom zeven kaarten bevat. De rest van de kaarten wordt met de afbeelding naar beneden op een stapel gelegd, die als trekstapel fungeert.

De speler trekt één kaart tegelijk van de trekstapel en probeert deze in een van de zeven kolommen te plaatsen, waarbij hij de kaarten in aflopende volgorde en afwisselend van kleur rangschikt. Een zwarte boer kan bijvoorbeeld bovenop een rode vrouw worden geplaatst. Als de speler geen kaart in de kolommen kan plaatsen, mag hij meer kaarten van de trekstapel trekken.

Het doel is om de onderste kaarten in elke kolom vrij te maken door de bovenste kaarten te verplaatsen en reeksen in de juiste volgorde te maken. Zodra een kaart is verwijderd, wordt de volgende kaart in de kolom onthuld. Het spel gaat door totdat alle kaarten in aflopende volgorde in de vier stapels zijn geplaatst en op kleur zijn gesorteerd.

Patience is een tijdrovende en uitdagende activiteit die strategisch denken en plannen vereist. Het is een uitstekende manier om de hersenen te stimuleren terwijl je geniet van een ontspannende spelervaring. Het kan worden gespeeld op een computer, tablet of met fysieke kaarten en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Filmpje van het spel

Beoordelingen

51
4.1
Wat vindt u?
 • Leuk om te spelen maar lastig om te winnen.

  Leuk, maar verslavend. En erg moeilijk om voldoende punten te halen, c.q. een groot aantal rondes achter elkaar uit te spelen zonder af te zijn.

 • leuk ....

  Het is een onwijs leuk spel, vind het alleen jammer dat er om de zoveel tijd VIP komt. En als je eenmaal bezig bent kan je niet stoppen.

 • Leuk maar

  Aardig spel alleen denk je soms dat het je lukt maar dan kom je er opeens niet meer in de buurt.

 • Wordt vreselijk saai

  Na 15 jaar spelen wordt de laatste medaille je nog steeds niet gegund.

 • zo saai

  te weinig winkansen

 • Leuk spel

  Kan ik uren achter elkaar spelen...

 • het is verslavend ik kan de he

  het is verslavend ik kan de hele dag spelen probeer het maar ben al een paar uur bezig nu maar even wat eten anders gaat het hier fout dus uit proberen groetjes cisca

 • siesta solitaire

  Een heel leuk en verslavend spel, van makkelijk, moeilijk tot expert levels. Alleen duren de wedstrijden wel wat lang, die mogen van mij een uurtje duren, dan heb ik het wel gehad.

 • poppie3

  Een geweldig spel, het ontspant zo lekker.
  Ik kan het dan ook iedereen van harte aanbevelen. Als je dit éénmaal gespeeld heb,
  dan begrijp je gelijk wat ik bedoel.

 • verslavend spel.

  Grandioos spel verveeld nooit en is erg verslavend je kunt haast niet stoppen en je vergeet de tijd.