facebook-pixel

Hearts - Hartenjagen

Keer gespeeld: 1.307.264
Gespeeld vandaag: 690
Gebruikers gespeeld uur: 81

Hartenjagen is een populair kaartspel voor vier spelers, waarbij het doel is om zo min mogelijk punten te behalen. Speel om rating of nodig je vrienden uit voor een leuk spel.

Toernooien

 • Hearts

  Vereiste spelers voor de start: 3
  Deelnemers:
  0
  Hearts
  #1588288
 • Uitdagingen

  Your Majesty Nelly
  Sagittarius
  Summer of Love
  Artemis
  Aprilis

  Medailles

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Collector
  Collector
  Winner
  Winner

  Hulp

  Hartenjagen is een kaartspel voor vier spelers, waarbij het doel is, om over meerdere rondes, zo min mogelijk punten te behalen. Het wordt gespeeld met gewone speelkaarten zonder jokers. 


  Rondes

  In het begin worden de kaarten gelijk verdeeld onder de vier spelers, d.w.z. 13 kaarten per speler. Vervolgens kiezen alle spelers drie kaarten uit en geven die door aan een andere speler:

  • In de eerste ronde wordt doorgegeven aan de speler links.
  • In de tweede ronde wordt doorgegeven aan de speler rechts.
  • In de derde ronde wordt doorgegeven aan de speler tegenover.
  • In de vierde ronde worden geen kaarten doorgegeven.
  • Vanaf ronde vijf begint de cyclus weer opnieuw met doorgeven naar links.

  De speler die in de eerste ronde de klaveren twee heeft moet beginnen door hiermee uit te komen. Met de klok mee moeten de overige spelers een kaart bijleggen. Dit moet in eerste instantie een kaart zijn van dezelfde kleur (harten, schoppen, ruiten en klaveren). Als een speler geen kaarten heeft van die kleur mag een kaart van een andere kleur worden gespeeld. Harten en schoppenvrouw kunnen nooit in de eerste beurt worden gespeeld, omdat dit kaarten met punten zijn. Nadat elke speler een kaart heeft gespeeld, worden de vier kaarten toegekend aan de speler die de hoogste kaart heeft gespeeld. Als er harten of schoppenvrouw onder de toegewezen kaarten zijn, worden punten toegekend volgens de volgende regels:

  • Harten geven 1 punt
  • Schoppenvrouw geeft 13 punten

  De speler die kaarten heeft gekregen, begint de volgende ronde en is vrij om te kiezen tussen het spelen van een klaveren, een schoppen of een ruiten. Een speler mag een slag niet met harten beginnen totdat een andere speler tijdens een eerdere slag een harten heeft bijgelegd, of de speler die de slag moet beginnen echt niets anders heeft. Harten moeten dus als het ware 'geopend' worden voordat ze kunnen worden gespeeld. Als je alleen maar harten in je hand hebt, kunnen ze ook als eerste kaart worden gespeeld.

  Als een speler erin slaagt alle 26 punten in een ronde te verzamelen (“een doorslag halen”) krijgen de drie tegenstanders 26 punten en hij of zij zelf niets.

  Het spel stopt zodra een speller minstens 100 punten heeft, en de winnaar is de speler met de minste punten. Als twee spelers beiden het laagste aantal punten hebben, is het gelijkspel.


  Rating

  Als je een spel wint, krijg je een rating toegewezen op basis van hoeveel verschil er is tussen je eigen rating en die van je tegenstanders. Als je wint van een tegenstander met een hoge rating, krijg je meer dan wanneer je wint van een tegenstander met een lage rating. Je tegenstanders verliezen of winnen een overeenkomstige rating, afhankelijk van de scores. Het spel zal je, voor zover mogelijk, proberen te matchen met tegenstanders met een vergelijkbare rating. 

  Je kunt niet lang op een hoge rating zitten. Als je een paar dagen niet hebt gespeeld, begint je rating automatisch te dalen.


  Tokens

  Je ontvangt tokens voor het winnen van een spel. Een overwinning in een 'rated' spel geeft je 25.000 tokens, als je wint van een vriend ontvang je 10.000 tokens, en een trainings-overwinning geeft je 5.000 tokens.


  Winkel en gouden harten

  In de winkel van het spel kun je gouden harten kopen, waarmee je nieuwe kaartensets, achterkanten, lijsten, spelachtergronden en tafels kunt kopen. 


  Hartenjagen is ontwikkeld voor:

  - Hartenjagen voor iPad

  - Hartenjagen voor iPhone

  - Hartenjagen voor Android

  - Hartenjagen voor Computer

  - Hartenjagen voor Mac

  Filmpje van het spel

  Beoordelingen

  9
  4.4
  Wat vindt u?
  • Yatzy

   leuk spel

  • Heerlijk spel

   Lekker spel om relaxt te spelen
   Bots zijn vaak te slim haha