Hulp Siesta Solitaire

Het spel

Siesta Solitaire is de perfecte versie van 7 solitaire - prachtige kaarten, mooie prijzen en een ontspannende en vrolijke Mexicaanse sfeer. Het spel heeft highscore competities waar u de strijd kunt aangaan met alle andere spelers om de meeste punten te scoren of uw scores gewoon te vergelijken met uw vrienden. Elke 3 en 24 uur zijn er winnaars te vinden maar er zijn ook kleinere prijzen voor de 49 beste concurrenten.

Basisregels

Siesta Solitaire volgt de bekende regels van 7 Solitaire. Het hoofddoel is om alle 52 kaarten van de stapel te verwijderen en de zeven kolommen naar vier gesorteerde eind-stapels. Om dat te doen, moet u kaarten van de stapel nemen en naar de zeven kolommen slepen en daarna verder naar de eind-stapels. In de kolommen moeten de kaarten geplaatst worden in aflopende volgorde (6, 5, 4, enz.) en eveneens afwisselend van kleur rood of zwart. Op de onderste plaats in elke kolom kan er enkel een koning geplaatst worden. Als u kaarten naar de eind-stapel verplaatst, dan dient dit te gebeuren in oplopende volgorde (A, 2, 3 enz.) tot dat alle kaarten op hun plaats liggen en Solitaire gewonnen is.

Zo speelt u

Er zijn twee manieren om de kaarten te verplaatsen. Ofwel kunt u ze verslepen met de muis door op de linkermuisknop te drukken of u kunt ook met de linkermuisknop op de kaart klikken en daarna op de plaats waarnaar u de kaart wil verplaatsen. De rechtermuisknop kunt u gebruiken om kaarten naar de eind-stapels te verplaatsen. Als u met de rechtermuisknop op een kaart klikt dan zal deze naar een eind-stapel gaan (indien mogelijk). Als u met de rechtersmuisknop op de achterkant klikt dan zullen alle kaarten die naar een eind-stapel kunnen zich daarheen verplaatsen. Dezelfde functie kunt u gebruiken als u dubbelklikt op de linkermuisknop.

Punten

Uw score wordt als volgt berekent: Kaart van stapel naar kolom: 5 punten Kaart van stapel naar eind-stapel: 15 punten Kaart van kolom naar eind-stapel: 10 punten Draai een kaart om in een kolom: 5 punten Kaart van eind-stapel naar kolom: De punten die u kreeg voor het verplaatsen van de kaart naar de eind-stapel worden van uw score afgetrokken. Ga door alle kaarten van de stapel: U verliest punten gelijk aan het aantal kaarten in de stapel. Daarnaast, worden de punten vermenigvuldigd met het rondenummer. Als u in ronde 2 bent krijgt u dus dubbel zoveel punten als in de eerste ronde - en als u in ronde 10 bent kreegt er er dus 10 keer zoveel!

Moeilijkheidsgraden

Het enige verschil tussen de drie moeilijkheidsgraden is het aantal kaarten dat u van de stapel mag gebruiken. U mag door de stapel kaarten gaan zo vaak als u wilt, maar dit kost u telkens 100 punten. Normaal: Hier wordt een kaart van de stapel gehaald. Moeilijk: Hier worden twee kaarten van de stapel gehaald. Expert: Hier worden drie kaarten van de stapel gehaald.

Tokens en Bonus spin

U wint tokens zoals u punten wint, maar u krijgt echter meer tokens des te hoger de moeilijkheidsgraad is waarin u speelt. Bonus Spin wordt gegeven als u vier chilipepers heeft verzameld. U vindt deze willekeurig onder de onderste kaart van een kolom.