facebook-pixel
alagonda
Offline - 11 jaar

alagonda

Afwezigheid als gevolg van ziekte:

Ziekte wordt algemeen als reden aangegeven om thuis te blijven.
Ingaande 1 januari 2005 is dit geen reden meer. Een attest van de dokter is geen bewijs. Als de medewerker in staat is om naar de dokter te gaan, dan kan hij ook gewoon komen werken.

Sterfgeval in de familie:

Ook dit feit kan geen verontschuldiging zijn om zomaar thuis te blijven. Voor de overledene kan de medewerker toch niets meer doen en een ander (werkloos) familielid kan ook de nodige maatregelen treffen. Als de begrafenis op de late namiddag wordt gezet, kan eventueel worden overwogen om de medewerker een uurtje eerder naar huis te laten gaan, mits al het werk voor die dag is afgerond.

Eigen sterfgeval:

In dit geval kan er voor deze medewerker op begrip worden gerekend.
Echter:
1.De medewerker dient minimaal twee weken voor zijn overlijden, zijn leidinggevende daarvan in kennis te hebben gesteld. Een vervanger kan dan tijdig worden ingewerkt.
2.De medewerker dient voor 08:00 uur melding te hebben gemaakt van zijn overlijden. Hierdoor kunnen de nodige maatregelen worden getroffen.
3.De arts die het overlijden heeft geconstateerd, dient op het overlijdensformulier zijn handtekening te plaatsen. Bij het in gebreke blijven, worden de dagen waarop de overleden medewerker niets presteert van zijn verlofsaldo afgeschreven.

Operaties:

Elke afwezigheid t.g.v. een chirurgische ingreep wordt ingaande 1 januari 2005 verboden. De medewerker is aangenomen zoals hij is. Een verandering of afname van organen is tegen de bepalingen van het statuut.

Zilveren en Gouden bruiloft:

Voor dergelijke evenementen worden geen vrije dagen meer toegekend.
Indien de medewerker 25 of 40 jaar met dezelfde partner gehuwd is geweest, dan is dat zijn eigen schuld en mag hij van geluk spreken dat hij nog kan komen werken.

Verjaardagen:

Het is niet de verdienste van de medewerker om geboren te zijn. Het is daarom geen reden om daarvoor verlof toe te kennen.

Geboorte van een kind:

Voor misstappen door de medewerker gedaan, zijn in het statuut geen verlofdagen voorzien.
De medewerker heeft zijn plezier toch al gehad.

Nieuwe verlofregeling:

Teneinde verdere verloedering v.d. arbeidsmoraal te voorkomen, worden lange, aaneengesloten verlofperiodes -van meer dan 1 week- niet wenselijk geacht. Het is nl. gebleken dat medewerkers die van een lange vakantie terugkomen, psychisch en fysiek uit balans zijn en met hun verhalen ook nog andere werknemers van het werk afhouden.

(Tand-)artsbezoek:

Dient in principe ’s avonds, ‘s nachts òf in het weekend plaats te vinden, om reden:
a)de medewerker is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor zijn gebrek;
b)de Nightcare is niet voor niets uitgevonden!

Ongevallen/ziekte t.g.v. de werkzaamheden:

Deze behoren met onmiddellijke ingang tot het aanvaardbaar arbeidsrisico. Immers, de medewerkers hebben zelf gekozen om hier te willen werken; ze ontlenen daaraan maatschappelijke en sociale status. Enige dankbaarheid en loyaliteit t.o.v. de werkgever is derhalve op zijn plaats.

De medewerkers worden geacht, rekening te houden met voorgaande logische en redelijke afspraken.

Nieuwste berichten