Hulp Finding Fate

Het spel

Je helpt de journaliste Fate met het vinden van verschillende objecten, die gebruikt worden om de waarheid te achterhalen in de zaken die ze onderzoekt.

Afleveringen en Levels

Een aflevering bestaat uit 5 plaatsen/levels. In elk level moet je als speler de objecten vinden die beschreven zijn in de balk onderaan in het beeld. Daarnaast moet je Fate ook helpen bij het vinden van bepaalde aanwijzingen (in de vorm van objecten) en daarom is het erg belangrijk dat je goed leest wat Fate zegt omdat ze hints geeft, over war je naar moet zoeken. In elk level moet je een bepaald aantal sterren behalen voor het volgende level gespeeld kan worden. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online. VIP leden kunnen alle afleveringen spelen. Als je geen VIP lid bent, dan kun je alleen de eerste aflevering spelen. Ook is er de mogelijkheid om afleveringen te kopen, zodat je toch verder kunt spelen.

Vergrootglas en Inzoomen

Door te klikken op het vergrootglas dat links boven te zien is, kunt u op de foto inzoomen (+) en uitzoomen (-). Als u een muis gebruikt kunt u ook het scrollwiel gebruiken om in en uit te zoomen. Zodra u ingezoomd bent op de foto kunt de foto met de muis verslepen naar de plek die u wilt bekijken.

Gloeilamp

Je hebt ook de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het vinden van een object door op het lampje rechtsonder te klikken. Houd er rekening mee dat elke keer dat je op de gloeilamp hebt geklikt, er 30 seconden verstrijken voordat je er weer op kunt klikken. Als je de lamp gebruikt om te helpen, krijg je minder punten voor het voltooien van het level dan wanneer je hem niet had gebruikt. Als je 3 keer verkeerd klikt, wordt de afbeelding 5 seconden wazig. Je krijgt strafpunten voor verkeerd klikken, dus denk twee keer na voordat je op een object klikt.

Resetten

Zodra je alle 5 levels in een aflevering hebt voltooid, heb je de mogelijkheid om op Instellingen-> Resetten te klikken om de hele aflevering te resetten en alle 5 levels opnieuw te spelen. Als je een level een keer hebt voltooid, verschijnt de optie om de dialoog over te slaan.

Speltypes

In elk level kun je kiezen uit 6 speltypes: Standaard, Gespiegeld, Nacht, Verschillen, Silhouette en Anagram. De speltypes geven verschillende punten. Hoe moeilijker het speltype, hoe meer punten je scoort.

Uitdagingen

Je kunt sterren verzamelen door uitdagingen te voltooien. Elke uitdaging bestaat uit verschillende taken die je moet oplossen. Je kunt een gouden, zilveren of bronzen ster winnen, afhankelijk van hoe snel je de uitdaging voltooit. Sommige uitdagingen kunnen alleen worden gedaan door VIP-leden. Elke week worden er nieuwe uitdagingen uitgegeven.