Hulp Puzzle Parade

Het spel


Puzzle Parade is een verzameling van kleine hersenkrakende spellen - alle erg verschillend, maar toch duidelijk aan elkaar gerelateerd. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat er elk uur een highscore-competitie loopt. Daar kunt u diamanten (voor zowel Puzzle Parade als Tower Empire), gouden eieren (voor Farm Empire) en tokens voor Playtopia winnen.


Plus


In dit speltype moet u samenhangende groepen van 4 of meer gelijke vlakken maken. Wanneer u klikt op een vlak verhoogt u de waarde ervan met 1, en op die manier kunt u vier of meer vlakken naast elkaar met dezelfde waarde creëren. Het aantal punten dat u scoort staat gelijk aan de getallen op de vlakken. U verliest als er geen mogelijkheden meer zijn om groepen van 4 of meer te maken, maar u kunt eerst nog eventuele power-ups gebruiken.


Push


In Push moet u de vlakken in de onderste rij naar boven duwen om 3 of meer matchende vlakken op elkaar te krijgen. Wanneer u een vlak omhoog duwt gaat de hele kolom mee omhoog. U scoort de punten aan de hand van de getallen op de vlakken. De schedels bovenaan markeren de lijn waar de vlakken niet voorbij mogen gaan, want dan verliest u.


Plug


Hier hebben we een klassieke variant van drie op een rij. U moet twee vlakken omwisselen om drie op een rij te krijgen. Het doel is om de stekker naar de onderste rij te krijgen om een kleur te elimineren. De boze stekkers moeten ook naar de onderste rij, maar die werken alleen als obstakel en elimineren helaas geen kleur. U verliest als er geen mogelijke zetten meer zijn.


Pups


Pups gaat om het combineren van ballen met dezelfde kleur. Wanneer twee ballen met dezelfde kleur elkaar aanraken veranderen ze in 1 bal van een andere kleur en met een hogere waarde. Hoe hoger de waarde van de bal, hoe meer punten u kunt scoren. Als u elke keer dat u schiet ten minste één bal combineert, neemt uw streak toe en vermenigvuldigd u de punten die u scoort. Het spel stopt zodra er 10 ballen in het veld liggen.