Hulp Puzzle Parade

Het spel

Puzzle Parade is een verzameling van kleine hersenkrakende spellen - alle erg verschillend, maar toch duidelijk aan elkaar gerelateerd. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat er elk uur een highscore-competitie loopt. Daar kunt u diamanten voor Puzzle Parade en Tower Empire, gouden eieren voor Farm Empire, donuts voor Crime Scene en tokens voor Playtopia winnen.

Plus

In dit speltype moet u samenhangende groepen van 4 of meer gelijke vlakken maken. Wanneer u klikt op een vlak verhoogt u de waarde ervan met 1, en op die manier kunt u vier of meer vlakken naast elkaar met dezelfde waarde creëren. Het aantal punten dat u scoort staat gelijk aan de getallen op de vlakken. U verliest als er geen mogelijkheden meer zijn om groepen van 4 of meer te maken, maar u kunt eerst nog eventuele power-ups gebruiken.

Push

In Push moet u de vlakken in de onderste rij naar boven duwen om 3 of meer matchende vlakken op elkaar te krijgen. Wanneer u een vlak omhoog duwt gaat de hele kolom mee omhoog. U scoort de punten aan de hand van de getallen op de vlakken. De schedels bovenaan markeren de lijn waar de vlakken niet voorbij mogen gaan, want dan verliest u.

Plug

Hier hebben we een klassieke variant van drie op een rij. U moet twee vlakken omwisselen om drie op een rij te krijgen. Het doel is om de stekker naar de onderste rij te krijgen om een kleur te elimineren. De boze stekkers moeten ook naar de onderste rij, maar die werken alleen als obstakel en elimineren helaas geen kleur. U verliest als er geen mogelijke zetten meer zijn.

Pups

Pups gaat om het combineren van ballen met dezelfde kleur. Wanneer twee ballen met dezelfde kleur elkaar aanraken veranderen ze in 1 bal van een andere kleur en met een hogere waarde. Hoe hoger de waarde van de bal, hoe meer punten u kunt scoren. Als u elke keer dat u schiet ten minste één bal combineert, neemt uw streak toe en vermenigvuldigd u de punten die u scoort. BONUS-ballen worden willekeurig gevormd en leveren 10 keer zoveel punten op als gewone ballen, dus zorg ervoor dat je ze in de lange ketens krijgt. Het spel stopt zodra er 10 ballen in het veld liggen.

Strategie

Een goede strategie zou kunnen zijn om alleen met langzame schoten te spelen en ervoor te zorgen dat u de ketting telkens met één verhoogt. Deze video laat zien dat dascha een goede score nehaalt met deze strategie. De video is opgenomen met Team Viewer, dus de kwaliteit is helaas niet zo goed.