Hulp POW

Het spel


Pow! is een kaartspel met superhelden, schurken en al hun uitrusting. U heeft een set van 32 kaarten en kunt toegang tot meerdere kaarten verkrijgen door de strijd aan te gaan met andere spelers. Zo kunt u ook de kaarten die u al heeft upgraden. Uw doel is om een hoge reputatie te krijgen, en natuurlijk om alle kaarten te bemachtigen en diens level omhoog brengen.


Zo speelt u


Als u bekend bent met het klassieke kaartspel Oorlogje, kent u eigenlijk de basisregels van Pow! al, omdat dit op een soortgelijke manier werkt. Iedereen heeft een beurt om een kaart te spelen en degene die de kaart met de hoogste waarde speelt wint de kaarten. De gewonnen kaarten worden bij uw kaartenset gevoegd, en zodra uw aantal kaarten gegroeid is naar 50, heeft u het spel gewonnen.

Wanneer twee kaarten met dezelfde waarde of dezelfde kleur tegen elkaar worden gespeeld begint er een Pow! - wanneer dit het geval is gooien beide spelers drie kaarten in een pooltje waar om gespeeld wordt. Probeer altijd een Pow! te veroorzaken als u de juiste kaarten in uw hand heeft, zo heeft u de grooste kans om te winnen.

Als u een spel wint ontvangt u een kluis met kaarten, sterren en munten.

We willen graag duidelijk maken dat het mensen vrijstaat om elke willekeurige combinatie van kaarten te gebruiken en ze te spelen, hoe ze ook kiezen. Negatieve opmerkingen over andere spelers op basis van hun speelstijl worden beschouwd als intimidatie en de aanstichter zal zonder waarschuwing uit het spel worden verwijderd.


Uw kaartenset


U begint met 32 kaarten omdat iedereen level 1 is. Wanneer u meerdere kaarten van hetzelfde type verzamelt kunt u die gebruiken om mee te upgraden. Dat doet u op het kaartenscherm door op de kaart te klikken en vervolgens op 'upgraden' te klikken. Het kost zowel kaarten als gouden munten om te upgraden.

Elke kaart heeft een zeldzaamheidsgraad, en hoe zeldzamer de kaart, hoe duurder het is om deze te upgraden. Zeldzame en epische kaarten kunnen echter hogere waarden behalen dan de andere kaarten, dus het is altijd slim om ze te upgraden. U kunt een epische kaart herkennen aan de gele ster in de hoek rechts beneden. Een zeldzame kaart kunt u herkennen aan de groene vijfhoek, en de gewone kaarten zijn gemarkeerd met een grijs vierkant.


Reputatie


Als u een spel speelt tegen andere spelers is het doel om reputatie te winnen. Aan het einde van elke maand wordt de ranglijst voor reputatie gereset en ontvangt u een beloning voor hoeveel reputatie u hebt weten te winnen.

Uw reputatie stijgt met één wanneer u een spel wint en met twee wanneer u 3 of meer spellen achter elkaar wint. Verliest u een spel, dan zal uw reputatie met één afnemen, maar u kunt nooit onder een reputatie vallen die gedeeld kan worden door 10. Behaalt u bijvoorbeeld 62, kunt u niet meer onder de 60 vallen. De hoogste reputatie die u kunt behalen is 100.

Let op, uw oefenrondes kunnen uw reputatie niet beïnvloeden.


Steden


U begint het spel in Mytropolis, en als u op de afbeelding van de stad klikt kunt u alle andere steden in het spel zien. De meeste kunt u ontgrendelen door spellen te winnen, maar tot de laatste stad -Heroica - kunt u alleen toegang verkrijgen als u een reputatie van 100 heeft. De verschillende kaarten in het spel behoren tot een specifieke stad, en die kunt u niet bekijken voordat u die stad heeft ontgrendeld.


Kluis


De kaarten kunt u vinden in een kluis, en er zijn verschillende soorten kluizen. Er is een gratis kluis die u elk vierde uur ontvangt, er is een sterrenkluis die u ontvangt wanneer u sterren verzamelt en er zijn kluizen die horen bij de stad waar u in speelt - die ontvangt u elke keer als u een spel wint. De gratis kluis en de sterrenkluis kunnen kaarten bevatten van alle steden die u ontgrendeld heeft en kunnen direct na ontvangst geopend worden. De kluizen van de steden duren een uur om te ontgrendelen en bevatten alleen kaarten van de stad waar u op dat moment speelt. Als u veel kaarten wilt hebben van een nieuwe stad is het het beste om spellen te winnen en de kluis van de stad te openen. Als u geen zin heeft om te wachten tot een kluis geopend kan worden, kunt u ook diamanten betalen om ze eerder te openen.


Sterren


De sterren die nodig zijn om de sterrenkluizen te verzamelen krijgt u door spellen te spelen. U ontvangt 1 ster wanneer u verliest, 2 sterren als u wint en 3 sterren als u wint zonder een Pow! te verliezen.


Speciale kaarten


De meeste kaarten hebben één categorie of kleur, maar een aantal kaarten hebben twee kleuren. Die worden 'dual kaarten' genoemd en kunnen nuttig zijn om in uw kaartenset te hebben zodat u vaker een Pow! kunt starten.

Een ander speciaal kaarttype zijn de gebeurtenis-kaarten. Deze kunnen gespeeld worden vóór u uw normale kaart speelt en kunnen het spel op verschillende manieren beïnvloeden. Er is bijvoorbeeld de Herotime kaart die alle Helden-kaarten (de rode kaarten) tot een Pow! brengt. Er kan maar één gebeurtenis-kaart per keer in het spel zijn, dus denk goed na voor u de kaart speelt.

Een speciale gebeurtenis-kaart is de Endgame, die door het spel zelf gespeeld kan worden wanneer er 50 rondes geweest zijn, en daarna bij elke tiende ronde. De kaart verhoogt de inzet bij een Pow! en kan zo het spel sneller laten aflopen.

Dagelijkse opdrachten


Om extra diamanten te verdienen kunt u dagelijkse opdrachten uitvoeren. Elke dag krijgt u een opdracht: bijv. om 3 spellen te winnen of om 20 heldenkaarten (de rode kaarten) te spelen. Als u niet tevreden bent met de opdracht die u gekregen heeft kunt u in de opdracht op het icoontje in de rechter bovenhoek klikken om een nieuwe te krijgen.

Tokens


In Pow! worden de tokens automatisch achter het spel bijgetelt. U ontvangt 2000 tokens als u een spel wint en 1000 als u een spel verliest.