Hulp Farm Empire

Het spel

In Farm Empire kunt u uw boeren droom uitleven en miljardair worden. Als u een harde werker en een scherpzinnige zakenman bent, kunnen we u garanderen dat u de rijkste boer van de wereld wordt! Koop middelen zoals kippen, trekkers en varkens. Verdien geld van ze en koop er meer. Zo simpel is het.

Handleiding

In het begin van het spel heeft u één kip. Deze kan eieren leggen als u erop klikt. Wanneer de kip genoeg eieren heeft gelegd, kunt u meer kippen kopen. Als u zo doorgaat, kunt u al snel een eend of een tomatenplant kopen, en met de tijd nog meer middelen. Het spel slaat uw vooruitgang elke vijf minuten op, en telt ook door wanneer u het spel afsluit. Uw voortgang wordt ook opgeslagen zodra u het spel afsluit met de 'Opslaan en afsluiten' knop.

Managers

Wanneer u het vervelend vindt worden om elke keer op de middelen te klikken om er geld mee te verdienen, dan kunt u een manager inhuren om het werk voor u te doen. Dit kunt u doen door op het menuitem 'Managers' te klikken waar u ze kunt inhuren. Een ander voordeel van een manager is, dat ze ook doorwerken wanneer het spel gesloten is. U kunt dus geld verdienen tijdens uw schoonheidsslaapje, tijdens uw lunch of op alle andere tijdstippen van afwezigheid – alles wat u hoeft te doen is een manager huren om het werk voor u te regelen.

Een ander hulpmiddel in het spel is de blauwe knop in de rechter bovenhoek waar u kunt kiezen hoeveel middelen u per keer wilt kopen. In plaats van een geit te kopen kunt u bijv. kiezen om er 100 te kopen als u er genoeg geld voor hebt. Elke keer dat u op de blauwe knop drukt switcht de instelling voor hoeveel middelen u met een klik koopt tussen "1", "10", "50", "100" en "Max". Met de "Max" knop kunt u alle middelen kopen die u zich kunt veroorloven. Het groene vinkje betekent 'koop tot de volgende mijlpaal'.

Mijlpalen

Als u in bezit van 20, 50 of 100 van uw middelen komt, wordt u beloont met de dubbele verdiensten van elk middel. Het is daarom een goed idee om altijd voor de mijlpalen te gaan als u graag zo snel mogelijk geld wilt verdienen. Het ultieme doel in het spel is om 100% mijlpalen te bereiken. Zodra u dat heeft behaalt kunt u uw boerderij resetten en daarmee een ster verdienen.

Upgrades

De upgrades kunnen uw verdiensten ook verhogen. Ze zijn niet gratis, dus u moet altijd goed overwegen of u uw geld aan upgrades of aan meer middelen wilt besteden (hint: het loont zich bijna altijd om eerst een upgrade te doen).

Herstarts en werknemers

Op een gegeven moment in het spel wordt het mogelijk om werknemers in te huren. Werknemers geven u een groot voordeel. Voor elke werknemer die u in uw bezit heeft, wordt uw verdienste met 1% verhoogd, en met de juiste upgrades tot 30% per werknemer! Om werknemers te krijgen moet u het spel herstarten en begint u dus weer opnieuw, maar wees gerust – met de hulp van uw werknemers zult u al snel weer hetzelfde level behalen als voorheen. Het is daarom altijd een voordeel om het spel te herstarten wanneer u het gevoel heeft dat het spel langzamer wordt en de koop van upgrades of van middelen zeldzamer wordt. Met meer werknemers tilt u uw imperium naar een hoger niveau. Het spel zal een rood uitroepteken weergeven op de werknemers knop wanneer het voorgesteld wordt om te herstarten, maar het is aan u om te beslissen of u eerder of later wilt herstarten.

Shop en goude eieren

In de shop van het spel kunt u goude eieren kopen (met ‘echt’ geld). U kunt ook diverse boosts kopen die betaald worden met goude eieren. Tijdsreizen spoelen de tijd vooruit in het aangegeven aantal dagen of uren, zodat u bijvoorbeeld 14 dagen aan inkomsten krijgt in een keer. Permanente vermenigvuldigers zijn upgrades die u maar één keer kunt kopen - aan de andere kant verdwijnt hun effect alleen als u uw boerderij reset. Dit betekent dat als u bijv. de x3 verdubbelaar heeft gekocht, u drie keer zo veel verdient wat u anders zou doen, totdat u 100% mijlpalen bereikt en uw boerderij reset. Ook elders in het spel kunnen gouden eieren gebruikt worden om middelen zoals kippen of tomaten te kopen, evenals upgrades. U kunt ook uw verdiende werknemers kopen zonder een herstart, en u kunt nieuwe landen ontgrendelen om uw boerderij in te bouwen.

Dagelijkse taken, Zilveren sterren en Superprijzen

Elke dag krijg je tussen de 3 en 10 kleine taken waarbij je b.v. specifieke managers moet inhuren, een bepaald aantal mijlpalen moet bereiken of een bepaald aantal levels moet kopen. Wanneer je je taken voltooit, krijg je 5-20 zilveren sterren, die kunnen worden ingewisseld voor prijzen in de vorm van gouden eieren en boost coins. Elke maand kun je tot 1500 zilveren sterren verzamelen. In totaal kun je 100 gouden eieren en 12 boost coins krijgen als je 1500 zilveren sterren bereikt. Als je nóg betere prijzen wilt kunnen behalen, dan kun je superprijzen kopen. Met de superprijzen krijg je maar liefst 2000 gouden eieren en 38 boost coins voor 1500 zilveren sterren. Wanneer een nieuwe maand begint, worden er nieuwe prijzen gemaakt en kun je opnieuw 1500 zilveren sterren verzamelen om alle prijzen te bemachtigen. Houd er rekening mee dat de Super Prijzen ook elke maand opnieuw gekocht moeten worden als u de beste prijzen wilt ontvangen.

Wanneer een nieuwe maand begint, worden ongebruikte boost coins bewaard, worden zilveren sterren gereset en blijven onopgeloste taken staan.

Boost coins

Wanneer je boost coins activeert, worden je verdiensten 5 minuten lang vermenigvuldigd in het land waarin je ze activeert. Er zijn bijv. x3, x10 en tot wel x200 boost coins.

Rente en Donaties

Er is rente op uw eierinventaris. Als u meer dan 2.000 eieren heeft, verliest u dagelijks 10% van de eieren boven de 2.000. De eerste 90 dagen na een aankoop kunt u echter geen eieren verliezen, zodat u altijd voldoende tijd heeft om de eieren die u gekocht heeft te gebruiken. Het spel laat het u altijd zien als de negatieve rente op u van toepassing is, met een klein icoontje bij uw aantal eieren. Als u op het icoon klikt, kunt u zien wanneer de rente wordt afgetrokken, dat wil zeggen, hoe veel tijd u over heeft om weer onder de 2.000 eieren te komen. Voor VIP leden is de grens 5000 eieren in plaats van 2.000. U kunt uw vrienden verrassen door eieren te doneren die u in het spel heeft verdiend of gekocht. U kunt eieren rechtstreeks naar uw vrienden sturen in het spel. In het eierlogboek kunt u zien naar wie u eieren heeft gestuurd en wie aan u heeft gedoneerd.

Cadeau’s

Als u gouden eieren wilt verzamelen zonder echt geld uit te geven, houd dan de linkerbovenhoek van het spel in de gaten. Klik op de cadeau's die daar regelmatig verschijnen om gouden eieren, inkomsten of middelen te krijgen. U kunt elke dag tot 15 gouden eieren verzamelen door cadeaus te openen, of tot 30 als u een VIP-lid bent.

Wereldkaart en sterren

De wereldkaart wordt geopend wanneer u 25% mijlpalen bereikt. Op de wereldkaart zal er doorlopend toegang zijn tot nieuwe landen, waar u nieuwe boerderijen kunt bouwen met totaal andere middelen. Om een ​​nieuw land te ontgrendelen moet u gouden eieren betalen, en het duurt maximaal vijf minuten om tussen de landen te reizen. Wanneer een van uw landen 100% mijlpalen bereikt, heeft u de mogelijkheid om het land te resetten. Dit betekent dat u helemaal opnieuw begint, zonder werknemers en permanente vermenigvuldigers. In ruil daarvoor krijgt u een ster, de hoogste onderscheiding van het spel. Hoe meer sterren u hebt, hoe beter u bent in het spelen van Farm Empire. In de highscore-lijst van het spel kunt u de beste spelers zien in de "resets" -lijst.

Eierboerderijen

De sterren kunnen ook worden gebruikt om verschillende eierboerderijen te kopen. Hier kunt u uw eigen gouden eieren produceren om zo een vast inkomen aan eieren op te bouwen, ver boven de gebruikelijke 15 of 30 gouden eieren per dag. Wanneer u een eierboerderij koopt begint deze onmiddellijk met de productie. Als de tijd is verstreken, bijv. na 12 uur kunt u uw eieren ophalen. De productie begint pas weer als de eieren zijn opgehaald. Als u echter een VIP-lid bent, kunt u tot 6 uur te laat arriveren zonder tijd te verliezen aan de volgende productie.

U heeft de mogelijkheid om uw eierboerderijen te resetten en daarmee krijgt u alle sterren die u gebruikt heeft om de eierboerderijen mee te kopen weer terug. Daarna kunt u weer nieuwe eierboerderijen kopen.

Grote getallen

U kunt astronomische bedragen bereiken in Farm Empire. Getallen met wel honderden nullen. Standaard gebruikt het spel de zogenaamde AA-notatie, waarbij grote getallen bijv. 1 AA, 43 AB, 27 AC, etc. worden genoemd in plaats van lange nummers waar het 1 biljart, 43 biljoen of 27 biljoen zou zijn. Dit is vooral een voordeel wanneer we getallen bereiken met veel nullen, waarbij bijvoorbeeld een nummer met 147 nullen, 1 BS wordt genoemd in plaats van 1 Quattuorvigintilliard. Als u nog steeds de voorkeur geeft aan de lange nummernamen, kunt u dit wijzigen in het menu.