Hulp Farm Empire

Het spel

In Farm Empire kunt u uw boeren droom uitleven en miljardair worden. Als u een harde werker en een scherpzinnige zakenman bent, kunnen we u garanderen dat u de rijkste boer van de wereld wordt! Koop middelen zoals kippen, trekkers en varkens. Verdien geld van ze en koop er meer. Zo simpel is het.

Handleiding

In het begin van het spel heeft u één kip. Deze kan eieren leggen als u erop klikt. Wanneer de kip genoeg eieren heeft gelegd, kunt u meer kippen kopen. Als u zo doorgaat, kunt u al snel een eend of een tomatenplant kopen, en met de tijd nog meer middelen. Het spel slaat uw vooruitgang elke vijf minuten op, en telt ook door wanneer u het spel afsluit. Uw voortgang wordt ook opgeslagen zodra u het spel afsluit met de 'Opslaan en afsluiten' knop.

Managers

Wanneer u het vervelend vindt worden om elke keer op de middelen te klikken om er geld mee te verdienen, dan kunt u een manager inhuren om het werk voor u te doen. Dit kunt u doen door op het menuitem 'Managers' te klikken waar u ze kunt inhuren. Een ander voordeel van een manager is, dat ze ook doorwerken wanneer het spel gesloten is. U kunt dus geld verdienen tijdens uw schoonheidsslaapje, tijdens uw lunch of op alle andere tijdstippen van afwezigheid – alles wat u hoeft te doen is een manager huren om het werk voor u te regelen.

Een ander hulpmiddel in het spel is de blauwe knop in de rechter bovenhoek waar u kunt kiezen hoeveel middelen u per keer wilt kopen. In plaats van een geit te kopen kunt u bijv. kiezen om er 100 te kopen als u er genoeg geld voor hebt. Elke keer dat u op de blauwe knop drukt switcht de instelling voor hoeveel middelen u met een klik koopt tussen "1", "10", "50", "100" en "Max". Met de "Max" knop kunt u alle middelen kopen die u zich kunt veroorloven. Het groene vinkje betekent 'koop tot de volgende mijlpaal'.

Mijlpalen

Als u in bezit van 20, 50 of 100 van uw middelen komt, wordt u beloont met de dubbele verdiensten van elk middel. Het is daarom een goed idee om altijd voor de mijlpalen te gaan als u graag zo snel mogelijk geld wilt verdienen. Het ultieme doel in het spel is om 100% mijlpalen te bereiken. Zodra u dat heeft behaalt kunt u uw boerderij resetten en daarmee een ster verdienen.

Upgrades

De upgrades kunnen uw verdiensten ook verhogen. Ze zijn niet gratis, dus u moet altijd goed overwegen of u uw geld aan upgrades of aan meer middelen wilt besteden (hint: het loont zich bijna altijd om eerst een upgrade te doen).

Herstarts en werknemers

Op een gegeven moment in het spel wordt het mogelijk om werknemers in te huren. Werknemers geven u een groot voordeel. Voor elke werknemer die u in uw bezit heeft, wordt uw verdienste met 1% verhoogd, en met de juiste upgrades tot 30% per werknemer! Om werknemers te krijgen moet u het spel herstarten en begint u dus weer opnieuw, maar wees gerust – met de hulp van uw werknemers zult u al snel weer hetzelfde level behalen als voorheen. Het is daarom altijd een voordeel om het spel te herstarten wanneer u het gevoel heeft dat het spel langzamer wordt en de koop van upgrades of van middelen zeldzamer wordt. Met meer werknemers tilt u uw imperium naar een hoger niveau. Het spel zal een rood uitroepteken weergeven op de werknemers knop wanneer het voorgesteld wordt om te herstarten, maar het is aan u om te beslissen of u eerder of later wilt herstarten.

Shop en goude eieren

In de shop van het spel kunt u goude eieren kopen (met ‘echt’ geld). U kunt ook diverse boosts kopen die betaald worden met goude eieren. Tijdsreizen spoelen de tijd vooruit in het aangegeven aantal dagen of uren, zodat u bijvoorbeeld 14 dagen aan inkomsten krijgt in een keer. Permanente vermenigvuldigers zijn upgrades die u maar één keer kunt kopen - aan de andere kant verdwijnt hun effect alleen als u uw boerderij reset. Dit betekent dat als u bijv. de x3 verdubbelaar heeft gekocht, u drie keer zo veel verdient wat u anders zou doen, totdat u 100% mijlpalen bereikt en uw boerderij reset. Ook elders in het spel kunnen gouden eieren gebruikt worden om middelen zoals kippen of tomaten te kopen, evenals upgrades. U kunt ook uw verdiende werknemers kopen zonder een herstart, en u kunt nieuwe landen ontgrendelen om uw boerderij in te bouwen.

Cadeau’s

Als u gouden eieren wilt verzamelen zonder echt geld uit te geven, houd dan de linkerbovenhoek van het spel in de gaten. Klik op de cadeau's die daar regelmatig verschijnen om gouden eieren, inkomsten of middelen te krijgen. U kunt elke dag tot 15 gouden eieren verzamelen door cadeaus te openen, of tot 30 als u een VIP-lid bent.

Wereldkaart en sterren

De wereldkaart wordt geopend wanneer u 25% mijlpalen bereikt. Op de wereldkaart zal er doorlopend toegang zijn tot nieuwe landen, waar u nieuwe boerderijen kunt bouwen met totaal andere middelen. Om een ​​nieuw land te ontgrendelen moet u gouden eieren betalen, en het duurt maximaal vijf minuten om tussen de landen te reizen. Wanneer een van uw landen 100% mijlpalen bereikt, heeft u de mogelijkheid om het land te resetten. Dit betekent dat u helemaal opnieuw begint, zonder werknemers en permanente vermenigvuldigers. In ruil daarvoor krijgt u een ster, de hoogste onderscheiding van het spel. Hoe meer sterren u hebt, hoe beter u bent in het spelen van Farm Empire. In de highscore-lijst van het spel kunt u de beste spelers zien in de "resets" -lijst.

Eierboerderijen

De sterren kunnen ook worden gebruikt om verschillende eierboerderijen te kopen. Hier kunt u uw eigen gouden eieren produceren om zo een vast inkomen aan eieren op te bouwen, ver boven de gebruikelijke 15 of 30 gouden eieren per dag. Wanneer u een eierboerderij koopt begint deze onmiddellijk met de productie. Als de tijd is verstreken, bijv. na 12 uur kunt u uw eieren ophalen. De productie begint pas weer als de eieren zijn opgehaald. Als u echter een VIP-lid bent, kunt u tot 6 uur te laat arriveren zonder tijd te verliezen aan de volgende productie.

Grote getallen

U kunt astronomische bedragen bereiken in Farm Empire. Getallen met wel honderden nullen. Standaard gebruikt het spel de zogenaamde AA-notatie, waarbij grote getallen bijv. 1 AA, 43 AB, 27 AC, etc. worden genoemd in plaats van lange nummers waar het 1 biljart, 43 biljoen of 27 biljoen zou zijn. Dit is vooral een voordeel wanneer we getallen bereiken met veel nullen, waarbij bijvoorbeeld een nummer met 147 nullen, 1 BS wordt genoemd in plaats van 1 Quattuorvigintilliard. Als u nog steeds de voorkeur geeft aan de lange nummernamen, kunt u dit wijzigen in het menu. Deze lijst helpt u een overzicht over de grootte van de getallen te krijgen:
Aantal nullen Naam
3Duizend
6Miljoen
9Miljarden
12Biljoenen
15Biljarden
18Triljoenen
21Triljarden
24Quadriljoenen
27Quadriljarden
30Quintiljoenen
33Quintiljarden
36Sextiljoenen
39Sextiljarden
42Septiljoenen
45Septiljarden
48Octiljoenen
51Octiljarden
54Noniljoenen
57Noniljarden
60Deciljoenen
63Deciljarden
66Undeciljoenen
69Undeciljarden
72Duodeciljoenen
75Duodeciljarden
78Tredeciljoenen
81Tredeciljarden
84Quattuordeciljoenen
87Quattuordeciljarden
90Quindeciljoenen
93Quindeciljarden
96Sexdeciljoenen
99Sexdeciljarden
102Septendeciljoenen
105Septendeciljarden
108Octodeciljoenen
111Octodeciljarden
114Novemdeciljoenen
117Novemdeciljarden
120Vigintiljoenen
123Vigintiljarden
126Unvigintiljoenen
129Unvigintiljarden
132Duovigintiljoenen
135Duovigintiljarden
138Trevigintiljoenen
141Trevigintiljarden
144Quattuorvigintiljoenen
147Quattuorvigintiljarden
150Quinvigintiljoenen
153Quinvigintiljarden
156Sexvigintiljoenen
159Sexvigintiljarden
162Septenvigintiljoenen
165Septenvigintiljarden
168Octovigintiljoenen
171Octovigintiljarden
174Novemvigintiljoenen
177Novemvigintiljarden
180Trigintiljoenen
183Trigintiljarden
186Untrigintiljoenen
189Untrigintiljarden
192Duotrigintiljoenen
195Duotrigintiljarden
198Tretrigintiljoenen
201Tretrigintiljarden
204Quattuortrigintiljoenen
207Quattuortrigintiljarden
210Quintrigintiljoenen
213Quintrigintiljarden
216Sextrigintiljoenen
219Sextrigintiljarden
222Septentrigintiljoenen
225Septentrigintiljarden
228Octotrigintiljoenen
231Octotrigintiljarden
234Novemtrigintiljoenen
237Novemtrigintiljarden
240Kvadragintiljoenen
243Kvadragintiljarden
246Unquadragintiljoenen
249Unquadragintiljarden
252Duoquadragintiljoenen
255Duoquadragintiljarden
258Trequadragintiljoenen
261Trequadragintiljarden
264Quattuorquadragintiljoenen
267Quattuorquadragintiljarden
270Quinquadragintiljoenen
273Quinquadragintiljarden
276Sexquadragintiljoenen
279Sexquadragintiljarden
282Septenquadragintiljoenen
285Septenquadragintiljarden
288Octoquadragintiljoenen
291Octoquadragintiljarden
294Novemquadragintiljoenen
297Novemquadragintiljarden
300Kvinkvagintiljoenen
303Kvinkvagintiljarden
306Unquinquagintiljoenen
309Unquinquagintiljarden
312Duoquinquagintiljoenen
315Duoquinquagintiljarden